Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potez očajnika

Gladovat ću dok me ne vrate na posao i o svemu napisati roman

strajk
PIXELL
16.03.2010.
u 17:49

Zadnji dan veljače priopćeno mi je da više ne mogu raditi jer mi je istekao četveromjesečni ugovor o radu. Tada su počele igre da me se ukloni, a moja reakcija na to je štrajk glađu – kaže Darko Lončar.

Darko Lončar (45) jučer je počeo štrajkati glađu ogorčen što je u Domu za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu ostao bez posla.

Žrtva sam urote

Glađu će, kaže, štrajkati sve dok ne bude vraćen na posao terapeuta.

– Učinjena mi je velika nepravda. Žrtva sam urote dojučerašnjih kolega i ravnatelja Miše Matića. U Domu sam se zaposlio 21. listopada i pokrenuo aktivnosti koje su naišle na dobar prijam domskih stanara, od časopisa do kreativnih radionica. Zadnji dan veljače priopćeno mi je da više ne mogu raditi jer mi je istekao četveromjesečni ugovor o radu. Tada su počele igre da me se ukloni, lažno sam optužen za seksualna zlostavljanja kolegica, nasilno udaljavan iz Doma. Moja reakcija na to je štrajk glađu – kaže Darko Lončar.

Predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Ružica Vidaković kaže da žali što je Lončar ostao bez posla, ali da Vijeće ne odlučuje o zapošljavanju kadrova u Domu.

– O navodnom diskriminirajućem odnosu prema Lončaru ništa ne znam – kaže Ružica Vidaković.

“Ugovor mu istekao”

Ravnatelj Doma Mišo Matić kaže da Lončar štrajkom glađu radi pritisak na upravu ustanove iako zna proceduru primanja na posao.

– Lončara smo lani zaposlili putem javnog natječaja, rok od četiri mjeseca je istekao, a ministarstvo još nije odobrilo novac za još jedno radno mjesto okupacijskog terapeuta. Priče o nekakvoj “uroti” nemaju uporište, a ako natječaja bude, Lončar se može javiti – kaže Matić.

Lončar ogorčeno uzvraća da će, bez obzira na to hoće li ga vratiti na posao ili neće, svoja domska iskustva pretočiti u roman “Put ka sreći”. Prvu stranicu romana napisao je jučer, a kani ga dovršiti do kraja štrajka glađu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije