Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.07.2014. u 14:00

Samo dan nakon opojnog lebdenja brazilskim travnjacima gledatelje je grubo prizemljila hrvatska stvarnost

Bilo bi lijepo da se jučerašnji televizijski dan nastavio kao što je počeo u "Dobro jutro Hrvatska". S Rianom. Ne barbadoškom Rihannom nego hrvatskom Rianom. Vedra, vesela i nasmijana Riana Petinjak obišla je sa svojih 28 godina pola svijeta, uglavnom sama na motociklu, financirajući se od novinarskih poslova u raznim zemljama.

Primjerice, s pola godine uredničkog rada u američkim novinama u Indiji zaradila je za putovanje na Kubu. Udobno zavaljeni u sigurne fotelje Hrvatske televizije Sanja Doležal i Frano
Riđan, on pomalo uzdrmanog dječačkog šarma pred zgodnom i neustrašivom Rianom, gledali su, slušali i pokušavali pratiti njezin životni pravac očito si pokušavajući sklopiti u glavi ideju kako to uspijeva toj curi.

Ništa čudno. Riana nije hrvatska priča. Ona ne vidi probleme. Za nju ne postoje granice. Za Rianu ne postoji neisplata plaća. Pravo je osvježenje i nadam se najava nekih novih generacija koje neće sjediti i čekati milostinju poslodavaca poput radnica DTR-a ili radnika Konstruktora koje na napuštenim gradilištima mjesecima prehranjuju sućutni sugrađani. A
neisplata plaća jest hrvatska priča.

Tipična tranzicijska storija kojom su gledatelji jučer grubo prizemljeni samo dan nakon opojnog lebdenja brazilskim travnjacima. Kao i najavom stupa srama za poslodavce koji te
iste plaće ne isplaćuju.

Prilika da se zagrebe ispod površine i napravi analiza. Koje to tvrtke zarađuju, a ne plaćaju radnike? Koje nemaju ni posla ni para, ali rade, i zašto su u takvoj situaciji? Kao što se nadam da će ljudi napokon prihvatiti da nema smisla raditi, a ne primati plaću.

PLUS:

RTL-ov novinar Petar Panjkota dobio je intervju sa slovenskim parlamentarnim pobjednikom Mirom Cerarom. Premda mini i napravljen na ulici, ipak ekskluzivan.

MINUS:

Koja su to "oba predmeta" iz kojih su samo četiri hrvatska učenika na maturi točno riješila sve zadatke? Iz RTL-a Danas nismo saznali koja su to dva predmeta.

Komentara 1

ZD
zdepar
19:21 15.07.2014.

nema perspektivu ona država koja se tek hvali kako će početi raditi,zakonom utvrđen posao, kojega, da su radili sada nebi trebalo ni biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije