Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Glad me natjerala u glazbu, a ne san, a opet bih sve isto

montserrat caballe (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
05.06.2011.
u 08:00

Jednom davno, na letu iz Kanade u Pariz mislim da sam mnogo pomogla čovjeku koji je u zraku doživio infarkt. Iako mnogi to ne znaju, ja sam i medicinska sestra, priča M. Caballé

Još jednom se potvrdilo da su najveći ljudi na svijetu i najjednostavniji – lišeni hirova i pogleda svisoka prema “običnom čovjeku”. Uoči nastupa 23. srpnja na otvorenju ATP-a u Umagu madam Montserrat Caballé ugostila nas je u svojem stanu, u središtu Barcelone. Veseli se što će 23. srpnja zapjevati u Umagu, za koji je spremila poseban program.

 Operna diva otkrila nam je svoju životnu priču.

- Potječem iz jako siromašne obitelji. Vjerujem da glad i potreba pokreću ljude, mene jesu. Zbog te sam se životne situacije unijela u pjevanje, glazbi sam se predala čistog srca, kako bih ostvarila ne neki svoj glazbeni san, nego stvarnost koja me tjerala da budem odgovorna, da pomognem svojoj obitelji, koja pomaže meni - priča Montserrat.

U mladosti je završila bolničarstvo te se prisjetila  i herojskog djela koje je učinila tijekom jednoga leta.

- Jednom davno, na letu iz Kanade u Pariz mislim da sam mnogo pomogla čovjeku koji je u zraku doživio infarkt. Budući da cijeloga života uza se imam torbicu sa svim osnovnim stvarima za medicinsku pomoć, pohitala sam prema njemu. Pružila sam mu prvu pomoć. Poslije je gospodin sa suprugom došao u kazalište na moju izvedbu. Potražili su me nakon predstave i gospođa mi je rekla: Hvala vam, spasili ste život mojem mužu. Ne znam jesam li mu spasila život, ali pomogla sam čovjeku u nevolji i to je predivan osjećaj, priča ova Barcelonka i dodaje da ništa u svom životu ne bi mijenjala.

 

>> Cijeli tekst o opernoj divi pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije