Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički analitičar
Povratak na članak

Gjenero o ekstremizmu u BiH: Većina Bošnjaka je umjerena i izrazito sekularna

Politički analitičar Davor Gjenero kazao je kako je Hrvatska uspostavila visok stupanj konsenzusa o tome što su njezini prioriteti za razvoj BiH

Komentari 13

KK
konj.kiki
08:37 13.10.2014.

Đenero opet laprda. Vidjeli smo njihov sekularizam u ratu. A i dovoljno se je prošetati ulicama grada.

VL
Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
08:43 13.10.2014.

Pa jel moguće da neko plati za ovo što Gjenero drobi po medijima?

VL
CA
cavecanem
08:42 13.10.2014.

nije problem, gospodine, sekularna i umjerena većina već radikalna manjina koja nam je u susjedstvu, ne znam treba li netko biti politički analitičar kako bi došao do zdravorazumskog zaključka

VL
Avatar MK
MK
09:36 13.10.2014.

Pod "prvo" - BiH je plodno tlo za ne smetan uzgoj radikalnog islama i regrutaciju i kordinaciju i logisticku podporu raznih isamistickih organizacija... Tek pod "drugo" se moze reci da je većina Bošnjaka umjerena i sekularna (pri cemu rijec "izrazito" nebi koristio).

VL
1A
1A
12:17 13.10.2014.

O cemo to ovaj???? Tamo je sve vise zakukuljenih na ulicama, jos malo pa cemo misliti da je dosla najezda pingvina na ulicama (s obzirom kako je krenulo)

VL
CA
cadjo
12:25 13.10.2014.

Sarajevo ima samo 130 dzamija ! Sta bi bilo da nisu umjereni ?

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:55 13.10.2014.

Jedino rjesenje za Bosnu je sve bosance iseliti u pustinju Gobi i na danasnji teritorij Bosne naseliti neki drugi narod...

VL
NE
Nepokolebljiv
17:12 13.10.2014.

Fakat, svako trkeljalo u birtiji poslije pet - sest gemisteka postane nekakav analiticar za hrvatske javne medije. Prije bi bilo da je vise nego poneki od tih "strucnjaka" vise anal - riticar nego analiticar.

VL
OG
Oger
11:40 13.10.2014.

Za moje pojmove to su bili vjerski izbori.

VL
NE
Neonacionalist
08:52 13.10.2014.

Ako govorimo o sekularizmu Bošnjaka onda moramo znati da je pripadnost islamskoj vjeri glavno i osnovno obilježje tog relativno mladog naroda, ono zapravo jedino što ih razlikuje od Hrvata i Srba , pa oni su se i u nacionalnom smislulu do 1993.izjašnjavali kao Muslimani što je jedinstven primjer u svijetu da se neki narod zove po religiji , pa su tako postojali i brojni oni Bosanci koji su se izjašnjavali kao Muslimani po narodnosti a ateisti po vjeri . Ali velika večina bosanskih muslimana su bili prilično slabi vjernici, dosta ih nije išlo ni na džumu svakog petka a kamoli da su klanjali pet puta dnevno kako nalažu islamski propisi , nisu baš neki praktični vjernici generalno uzevši, uglavnom se to svodi na tradiciju i slavljenje glavnih blagdana poput Bajrama ili mjesec posta Ramazana kojeg se opet mnogi i nisu baš nešto pridržavali. Naravno, tokom rata je došlo do jačanja religije kao i u svom postkomunističkim zemljama ali i dalje večina Bošnjaka nisu nikakvi radikalni muslimani , a tih par stotina ili možda par tisuća vehabija su minorna grupacija unutar bošnjačkog naroda samo eto privlače dosta pažnje pa se čini da ih je više nego što je , a oni su čisti produkt rata i sigurno ih ne bi bilo da nije bilo rata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.