Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udomljava se

Ginger štitila obitelj, završila u šinteraju, a sad traži novi dom

Udruga Victus (1)
Foto: Iz albuma Udruge
1/3
15.08.2012.
u 23:46

Preplašena i ostavljena, Ginger je dugo bila nepovjerljiva, no sad je umiljata, dobroćudna i željna pažnje

- Više ne znamo što i kako da dođemo do vas, sami ne možemo pomoći svim psima u gradu. Potrebna nam je vaša pomoć. Brođani, probudite se! - molba je članova Udruge Victus na koju se stanovnici Slavonskog Broda rijetko odazivaju. Dvorišta i domovi volontera puni su životinja, zauzeti su i svi boksovi koje su dobili na korištenje, ulice grada i dalje su pune ostavljenih i napuštenih, no oni ne odustaju.

Mjesto više

Pronašli su tako mjesto i za dvogodišnju kujicu Ginger, koja je zbog navodne agresivnosti prije mjesec dana završila u derutnom boksu na gradskom odlagalištu otpada na Vijuši, gdje gradsko komunalno poduzeće odvodi napuštene gradske pse. Preplašena, danima je stajala u jednom kutu i lajala na svakog tko bi joj se približio.

- Ginger je završila u šinteraju jer je štitila svoju obitelj kad je zbog jednog sukoba došla i policija. Otkad su je zatvorili u boks, nitko nije pitao za nju. A njoj su oni bili sve, danima je gledala prema cesti i čekala – pričaju volonteri Victusa.

Nisu odustali

 I dok su vlasnici Ginger vrlo lako zaboravili, volonteri od nje nisu odustali. Sjedili su pored njezina boksa, razgovarali s njom i stjecali njezino povjerenje. Kad je na Vijuši najavljena rekonstrukcija, Ginger je preseljena u boksove koje koriste volonteri.

- Sada vidimo pravu Ginger, umiljatu i nasmijanu kujicu. Svaki dan vodimo je u duge šetnje, obožava se maziti i slaže se s ostalim psima – ističu volonteri. Kujici traže novi dom i vlasnike koji će je maziti i paziti, a poziv čekaju na 099/884-9082.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
verica2
06:16 16.08.2012.

Beskućnicima, osamljenima, napuštenima, bolesnima, onima u čijoj obitelji nitko nema posla Večernji ne posvećuje ni približno toliko prostora koliko napuštenim psima. Večernjakove novinare, osim toga, uopće ne interesira koliko vlasnici pasa nepoštivanjem propisa ugrožavaju svoje sugrađane i tjeraju im strah u kosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije