Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Gimnazijalka Đesika Kolarić istaknula se znanstvenim radom

dabar
ibe/VLM
18.03.2013.
u 15:29

Tri rada bit će predstavljena 6. travnja u Sloveniji, na smotri istraživačkih radova učenika regije Podravje

 

U sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog održana je prva smotra istraživačkih radova učenika iz Međimurja. Četrdesetak učenika prijavilo je 23 rada.

Prema ocjeni žirija, najviše se istaknuo rad Đesike Kolarić \"Prisustvo teških metala u uzorcima propolisa s područja Međimurja\". Toj 16-godišnjoj učenici drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec mentorice su Žaklina Lukša, Nevenka Sinković i Tanja Šalamon, a nagrađena je sudjelovanjem na znanstvenom kampu u Srbiji. Podijeljeno je više nagrada malim znanstvenicima. Tri rada bit će predstavljena 6. travnja u Sloveniji, na smotri istraživačkih radova učenika regije Podravje.

Domaćini smotre bili su Srednja škola Prelog i OŠ Prelog, a organizatori MIT cluster, Međimurska županija, Razvojna agencija REDEA i Institut sinergije znanosti i društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije