Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentsko zaduživanje

Gimnazijalci poručili: u obrazovanje treba ulagati, ali ne iz kredita

debata u HNB-u
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
17.03.2016.
u 07:00

Dvije su grupe učenika u HNB-u davale argumente u prilog ili protiv studentskog zaduživanja

– Financijska znanja su alati koji će vam pomoći da preživite na tržištu rada. S punoljetnošću ćete dobiti pravo glasa i sudjelovati u donošenju odluka koje se tiču i pojmova kao što su proračun, deficit, javni dug... One određuju živote svih nas, i vaše živote. Trebate znati što više o njima – poručio je viceguverner HNB-a Bojan Fras učenicima zagrebačkih gimnazija koji su, u sklopu Svjetskog tjedna novca, u HNB-u sudjelovali u debati na temu „Studentski kredit, da ili ne“.

Uz potporu Hrvatskog debatnog kluba dvije su grupe učenika davale argumente u prilog ili protiv studentskog zaduživanja, a velika je većina publike ipak pokazala nesklonost ulasku u kredite za obrazovanje, premda su iskazali načelni stav da se u edukaciju treba ulagati. Samo, ne ovako.

Tijekom prošle godine HNB je u cilju podizanja financijske pismenosti primio više od 500 učenika i studenata, a sada će ih, samo u sklopu Tjedna novca, ugostiti isto toliko. 

>> Upozorenje predsjednika Mreže mladih znanstvenika: Mladima preostaje samo odlazak 

>> Najveći gubitnici i dobitnici proračuna: Za znanost i obrazovanje 158 milijuna kn manje

Komentara 1

EU
eurobanana
09:55 17.03.2016.

Pogledajte Nijemce......zeli li neko studirati neka si placa..krediti su omoguceni za one koji nemaju mogucnosti ali zu obavezno vracanje drzevnih kredita nakon zaposlenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije