Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križevci

Gimnazijalci bojkotiraju nastavu, ne žele dijeljenje u dvije smjene?

\'Podravina/Bilogora, snimio Sergej Novosel, Krizevci, je li istina da je u Srednjoj skoli Ivan Seljanec ucenik bacio suzavaca a cesto u zgradu unosi i pistolj?\'
ARHIVA VL
09.09.2011.
u 08:39

U različite turnuse 1. i 2. i 3. i 4. razred stavljeni od početka školske godine 5. rujna zbog manjka učionica

Učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima spremni su danas izostati s nastave, koju od početka školske godine u ponedjeljak polaze u različitim terminima. Zbog manjka učionica u zgradi školski oci odlučili su da će 1. i 2. razredi ići u jednu smjenu, a 3. i 4. razredi u drugu - ovisno o tjednu to bi bilo prije ili poslije podne. Revoltirani gimnazijalci, nezadovoljni zacijelo i time što ih se nije konzultiralo pri uvođenju novog "režima", organizirali su se preko Facebooka i zakazali bojkot nastave danas od 13 do 16 sati.

Više od 120 sadašnjih i bivših učenika najavilo je prisustvovanje toj akciji koja bi, pretoči li se s interneta u djelo nedolaska u školu, mogla demonstrirati i moć mladih u provedbi ideje do koje im je svima stalo. Učenici su, naime, pokrenuli i potpisivanje peticije u kojoj su iznijeli argumente zašto im po volji nije dijeljenje u turnuse. Ističu da se time "narušava školski duh, zajedništvo i uzajamno poštovanje, pa kao zajednica koja postiže iznimne rezultate smatraju da podjelom gube dio nečega što drže važnim - osjećaj pripadanja".

No, pobornici dvije smjene, uglavnom profesori, nepokolebljivi su u stavu da će sa 6, umjesto 12 razreda po smjeni, postići željeni standard i onemogućiti da nastava bude u "špajzama", tj. kabinetima, kao desetljećima prije. Sad gotovo svi imaju svoj kabinet, a moguće su i vannastavne aktivnosti...

- Pitanje je što učenici žele - druženje ili nastavu - dosadašnji uvjeti rada u jednoj smjeni bili su neizdrživi (Gimnazija je do travnja dijelila objekt sa SŠ Ivan Seljanec koja je preselila), kad je zgrada građena '70-ih bila je za 8, ne za 12 razreda (ima 11 učionica). Zahtjevi su narasli, i ako ostane jedna smjena ne možemo osigurati kvalitetnu nastavu i bolje opremanje - misli ravnatelj prof. Josip Šikić, dodajući da ne žele nikome nauditi, već "sa školom krenuti kako spada."

 

Komentara 4

DA
Davorin1
12:31 09.09.2011.

o bože svašta, još će djeca birati i ravnatelja, profesore...., kakav školski duh, malo previše gledaju TV i američke pizdarije. Najbolje im napraviti novu školu da dječica budu zadovoljna, i ako je moguće da ih se previše ne ispituje jer im to stvara stres

Avatar tkozna
tkozna
07:57 11.09.2011.

Mislim, deca kaj se furate na trikove. U školu vam je ići istina sada je i srednja škola obvezna. A nekakav školski duh, nepoznato u pedagogiji, možda ste malo pretjerali.Ajde u školu i nema zezanja!

SU
suncobran
20:57 11.09.2011.

današnja mladež ide u školu da bi večinu dana proveli po kafičima ispijajuči alkohol i pušenje a da su se i nastavnici pogospočili istina je pa oni imaju plaču na vrijeme i točnu učil on 3 ili 50 učenika ali hoče napravit slobodnog vremena da možu radit na fuš ako si nastavnik sjedi u školi gdje ti je radno mjesto a ako hočeš gastarbajter biti uzmi lopatu i imaš gradilište na Cubincu a i remont pruge od Sokolovca do Križevca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije