Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovni iskorak

Gimnazija Karlovac planira uvesti matematičko-informatički program

gimnazija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.01.2012.
u 15:03

Planirano je da novi smjer zamijeni jedan razred opće gimnazije, ali sve će ovisiti o interesu osmaša, kao i upisnim planovima

Sada je puno bolje, internet je brži, ekrani su veći... U školi računalo uglavnom koristim da dođem do svih važnih informacija o državnoj maturi – kaže maturantica Gimnazije Karlovac Ela Milašinović. Ta je karlovačka srednja škola uredila još jednu informatičku učionicu čime su osigurani još bolji uvjeti za učenike i profesore, ali i pokretanje novih programa.

Tako bi već od sljedećih upisa budući gimnazijalci mogli birati između općeg, prirodoslovno-matematičkog i jednog novog smjera.

 – Predložio sam školskom odboru da možda već od sljedeće godine jedan razred općeg smjera zamijenimo informatičko-matematičkim. Međutim, moramo najprije vidjeti kakav je interes osmaša, ali i plan upisa županije i ministarstva. No, sadašnji uvjeti omogućuju da to provedemo – najavio je ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić.

Dodaje da će novoopremljena informatička učionica, osim za redovitu, služiti i za izbornu nastavu.

 – Posljednje tri godine naši učenici koji su upisivali FER uglavnom su se odlučivali za elektrotehnički smjer. Razlog tome je što dosad nismo imali mogućnosti za razvijanje softverskih rješenja, ali sada je situacija posve drugačija – napominje Mandić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije