Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gimnazija Karlovac planira uvesti matematičko-informatički program

Planirano je da novi smjer zamijeni jedan razred opće gimnazije, ali sve će ovisiti o interesu osmaša, kao i upisnim planovima
18. siječnja 2012. u 15:03 0 komentara 73 prikaza
gimnazija
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Sada je puno bolje, internet je brži, ekrani su veći... U školi računalo uglavnom koristim da dođem do svih važnih informacija o državnoj maturi – kaže maturantica Gimnazije Karlovac Ela Milašinović. Ta je karlovačka srednja škola uredila još jednu informatičku učionicu čime su osigurani još bolji uvjeti za učenike i profesore, ali i pokretanje novih programa.

Tako bi već od sljedećih upisa budući gimnazijalci mogli birati između općeg, prirodoslovno-matematičkog i jednog novog smjera.

 – Predložio sam školskom odboru da možda već od sljedeće godine jedan razred općeg smjera zamijenimo informatičko-matematičkim. Međutim, moramo najprije vidjeti kakav je interes osmaša, ali i plan upisa županije i ministarstva. No, sadašnji uvjeti omogućuju da to provedemo – najavio je ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić.

Dodaje da će novoopremljena informatička učionica, osim za redovitu, služiti i za izbornu nastavu.

 – Posljednje tri godine naši učenici koji su upisivali FER uglavnom su se odlučivali za elektrotehnički smjer. Razlog tome je što dosad nismo imali mogućnosti za razvijanje softverskih rješenja, ali sada je situacija posve drugačija – napominje Mandić.

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.