Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Germania Sport postala vrijedni član Boranke i započela godišnju suradnju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije

Foto: Germania Sport
1/8
22.04.2021.
u 15:14

Germania Sport se povodom Dana planeta Zemlje pridružila najvećoj volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta u Europi, doniravši 50 000 kuna koje će se iskoristiti za sadnju preko 5 000 stabala.

Germania Sport je kao jedan od glavnih ciljeva svog društvenog odgovornog poslovanja prepoznala upravo ekološko djelovanje, te je početak transformacije u potpuno „zelenu“ tvrtku i smanjenja ugljičnog otiska, odlučila obilježiti ozeljenjavanjem opožarenih dijelova Dalmacije sudjelujući u kampanji Boranka.“, istaknula je menadžerica korporativng poslovanja u Germaniji, Kristina Džigurski. 

S tim ciljem su na području Mosora pokraj Splita dan u sadnji proveli i djelatnici Germanie. Uhvativši se motike su shvatili kako sadnja u surovom kršu nije nimalo lagana, kako su im na početku edukacije sadnje i objasnili dipl. ing. šumarstva Ivan Vidosavljević i šumarski tehničar Srećko Komić.

Također su istaknuli: „U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom, stradavaju izrazito velike površine šuma. Globalno povećanje temperatura i sušnih perioda, uzrokovano klimatskim promjenama, dodatno utječe na pojavu i širenje požara. Vatrene stihije iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Iz toga razloga je Savez izviđača Hrvatske pokrenuo 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. U sadnji se koriste isključivo autohtone bjelogorične i crnogorične vrste.“

Foto: Germania Sport

Za svako nacrtano drvce „posađeno“ na boranka.hr stranici, volonteri Boranke, među kojima su i djelatnici Germanie Sport zasadit će pravu sadnicu na požarištu. Kako će rasti virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica u prirodi. Simbolički, iz spaljenog drveta nastaje novi život – iz crnog požarišta rađa se šuma puna boja. 

Do sada je u akciji sudjelovalo više od 7 000 volontera, posađeno je oko 85 000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru, a u edukacijama je sudjelovalo više od 10 000 djece i mladih kroz 100-tinjak vrtića, škola i knjižnica. Od sada će u svim navedenim aktivnosti Boranke sudjelovati i Germania kroz financiranje i volontiranje svojih djelatnika na način da će za početak zasaditi najmanje 5 000 stabala kroz donaciju od 50 000 kuna. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije