Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najsiromašnija država europe

Geopolitički narativ o zemlji između Istoka i Zapada: Rekli ne Putinu, da Rumunjskoj

19.07.2021.
u 16:17

Na moldavskim izborima proeuropska reformska stranka desnog centra osvojila je gotovo dvostruko više glasova od proruskih socijalista i komunista te najavila obračun s kriminalom i korupcijom

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Čepiga.
Čepiga.
17:45 19.07.2021.

Gdije Rus stane, trava ne raste sto godina.

SI
sisavac
10:09 20.07.2021.

putinu nisu rekli ne, niti rusima. jer izbori nisu bili za ili protiv putina. čemu uvlačite putina, on se nije našao ni na jednom letku u moldaviji na ovim izborima?! niti se kandidirao. narod moldavije... su u biti većinski rumunji, nešto malo rusa, ukrajinaca. nekad bogata zemlja, sa finim vinima, voćem, bajkovitim dvorcima, a danas sinonim za siromaštvo i kriminal, korupciju, i ne, nema tu rus prste. svi navalili na ruse, kao oni su najveći krivci za sve. moldavija je 90-ih prodala eskadrilu mig-29, koju rusija tada nije mogla otkupiti, jer su ovi tražili samo novac, zamjenu nisu htjeli, i eto, avione kupili amerikanci. pazite, amer kupio najbolji tada sovjetski ratni avion, sa ful opremom. nakon toga vam je mal jasnije zašto rusi više nisu izvodili akcije sa ti migovima, jer su bili svjesni da su ameri došli u posjed ključnih karakteristika aviona, plusa i minusa. moldavci će se prilijepiti za rumunje, kojima i pripadaju etnički, ništa posebnog tu nije. u međuvremenu će ih dobro iskoristiti (zapad je već naveliko iskoristio moldavske djevojke... malo o poštenju zapada, a...), ekonomski će ih podjarmiti totalno, slijedi im ono što ukrajinska vlast sprema svojima, ostat će selo bez zemlje, koju se naveliko rasprodaje. narod je uvijek zaveden, a u ovoj bijedi nije teško manipulirati njime. još jednom, zemlja je opljačkana do bola, pola stanovnika ju je napustilo, a vama rusi problem?! rusija ne graniči sa moldavijom, ukrajina blokirala svaku komunikaciju, rumunjska isto..

LU
lucio2
17:57 19.07.2021.

Tko bi normalan i htio s Rusima (osim Srbije, naravno)? To je zemlja koja nema ništa za ponudit ovom svijetu. Kad im nestane nafte i plina, postat ce irelevantni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije