Naslovnica Vijesti Hrvatska

Generalu Kruljcu prijeti nečastan otpust iz vojske

U slučaju jednomjesečnog istražnog zatvora, vojska neće čekati generala Kruljca.
08. srpnja 2011. u 14:40 9 komentara 13 prikaza
kruljac
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Generalu Mladenu Kruljcu prijeti nečastan otpust iz vojske. Ako istražni sudac Županijskog suda u Osijeku, na USKOK-ov zahtjev, zapovjedniku kopnene vojske HV-a odredi mjesec dana istražnog zatvora, vojska neće čekati. Prema pisanju Tportala, bio bi to kraj njegove karijere jer si vojska ne može dopustiti da toliko dugo bude bez zapovjednika segmenta koji čini 80 posto snaga.

Savjetnik premijerke Jadranke Kosor za sigurnost Vlatko Cvrtila kazao je da uhićenje tako visokog dužnosnika postavlja pitanje kako je moguće da je dugi niz godina jedna tako problematična osoba mogla uopće biti postavljena na funkciju koja je četvrta po rangu u vojsci. Cvrtila dalje naglašava da smatra kako samo uhićenje generala Kruljca neće ugroziti sigurnost države jer se zemlja "ne nalazi ni u kakvoj vojnoj ili sigurnosnoj napetosti".

– Njegovu će funkciju preuzeti njegov zamjenik Zdravko Petrinel, brigadni general. Tako je to hijerarhijski složeno upravo da se u ratnoj situaciji ne bi dopustile komplikacije oko izbora nasljednika na važnim funkcijama u vojsci – objasnio je Cvrtila.

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

  • nex:

    Ajme,partizanštine i komesarštine!

  • -obrisani-:

    To su te glavonje koje kad su na pozicijama koje ne zasluzuju umisle da im niko nista ne moze i da one mogu kako hoce.... Neznam kakv je bio prije rata,ali polsije rata se nista dobro za njega nije culo... ... prikaži još! Kome je bio cilj drzati ga na najodgovornijem mjestu HVO-a.... Nek ga otpuste ,mislim da svi casni djelatnici HV nece zaliti ,jer on je taj koji je ostavio mrlju na njima ... Oduzeti mu sva priznanja i odlikovanja ,jer takvi ljudi ih ne zasluzuju...Kad su mogli oduzeti Glavasu ,mogu i Kruljcu...

  • Bisera:

    koliko zamazanih stvari pa gdje mi živimo