Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera pleso

'Generali su tražili da ih dočekaju branitelji, nisam ništa naplatio'

gotovina, doček (1)
Foto: Josip Klemm (privatna arhiva)
1/4
11.03.2013.
u 20:30

Bivši specijalac Klemm kaže da će mnogi morati dati ostavke iz moralnih razloga, bude li iznio istinu o organizaciji dočeka

– Ako je načelnik Postaje aerodromske policije Darko Car zaista smijenjen zbog naše dobre organizacije dočeka generala Ante Gotovine i Mladena Markača, onda smo mi branitelji jako nesretni. Budem li morao iznositi istinu što se događalo u ta dva dana uoči dolaska generala, mnogi će morati dati ostavke iz moralnih razloga – kaže predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm reagirajući na današnji  tekst u Večernjaku.

Naime, njegova uloga u organizaciji dočeka Gotovine i Markača u Zračnoj luci Pleso nakon povratka iz Haaga navodno se toliko nije svidjela Banskim dvorima da je to dovelo do smjenjivanja Darka Cara.

Klemm kaže da njegova organizacija državu nije stajala ni jednu kunu, a tvrdnje da je htio ući u zrakoplov po generale, što mu je na kraju onemogućeno, naziva neistinitima. Također, ustupio nam je fotografiju koja demantira da se taj dan na Plesu odvijalo išta mimo znanja policije. Naime, uoči dolaska zrakoplova iz Haaga zajedno su se fotografirali organizatori iz redova branitelja i čelni ljudi iz MUP-a.

– Generali su izrazili želju da mi branitelji dođemo po njih. A predsjednik Josipović javno je, i meni osobno, pohvalio organizaciju dočeka – rekao je Klemm, razočaran raspletom događaja na štetu načelnika Cara.  

>>Zašto je Gotovinin i Markačev doček osiguravao Klemm?

 

Komentara 26

TT
toni_t
09:29 12.03.2013.

Svaka cast tebi Klemmu na svemu, ali ti si sada privatna osoba koja nema vise prava od svih nas ostalih sto znaci da je policija nadlezna za sigurnost u ovoj zemlji. Jer ako nije onda smo na putu juznoamerickih diktatura gdje svaki lokalni sef ima svoju privatnu vojsku te odlucuje mimo drzavne policije, a i vojske.

V2
v200
07:29 12.03.2013.

Zašto se svi boje reći istinu.Neka kaže i gotovo da vidimo šta je bilo.

Avatar bamoto
bamoto
08:24 12.03.2013.

Ti bokca, pa kolko generala stvarno imamo osim Zagorca, Tolja i Rojsa !!!????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije