Naslovnica Vijesti Svijet

General Vlado Trifunović će pravdu potražiti i u Hrvatskoj

Trifunoviću će srbijansko pravoduđe isplatiti odštetu od 62.000 eura jer je dvije godine bio u zatvoru
10. svibnja 2011. u 20:31 22 komentara 12 prikaza
trifunović

Umirovljeni general Vlado Trifunović najavljuje nastavak borbe za pravdu i svoj ugled i u Hrvatskoj, gdje je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina, piše beogradski B92. On je prije nekoliko dana postigao dogovor sa srbijanskim pravosuđem koje će mu, nakon što je tužiteljstvo odustalo od daljnjeg gonjenja, isplatiti odštetu od 62.000 eura zbog gotovo dvogodišnjeg boravka u zatvoru gdje je dospio zbog optužbe za "podrivanje obrambene moći zemlje" jer je u rujnu 1991. s 280 časnika i vojnika napustio varaždinsku vojarnu gdje je bio zapovjednik i predao je hrvatskim snagama.  

Nakon odluke Vrhovnog suda Srbije, kojom su generalu i njegovim časnicima prošle godine ukinute presude za izdaju, podsjeća B92, a posebice nakon odluke o odšteti, otvorila se mogućnost revizije postupka pred sudom u Hrvatskoj.
- Presuda u Hrvatskoj može se ukinuti, samo je potrebna volja. Istina, prilike u Srbiji su se promijenile, odnosi dvije države su bolji, ali i dalje imam strah od političkih odluka sudova. Ako moji odvjetnici budu htjeli, spreman sam im dati ovlaštenje da pokrenu postupak za ukidanje presude kojom sam u Hrvatskoj osuđen na 15 godina - ističe umirovljeni general Trifunović dodajući kako ne može "djeci i unucima ostati u uspomeni kao netko tko je kriv i mora skinuti ljagu sa svog imena" i zbog toga namjerava pokrenuti postupak za ukidanje presude u Hrvatskoj, ali i zbog optužnice u Sloveniji.

"Trifunović kaže i da s odvjetnikom Nobilom nema kontakta već pet godina, da je od njegovih kolega, kada ge je pokušavao kontaktirati, doznao da je zauzet obranom hrvatskih generala pred Haaškim sudom, da je zatim doznao i kako je on navodno isključen iz Odvjetničke komore", piše B92.

ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

  • thekurcula:

    A ja vam tvrdim da će ovaj general starog kova napraviti veliko sranje! I to samo zato što ste tvrdoglavi! Vrlo verovatno da će vam ušetati preko granice da se na licu mesta žali na presudu i nećete imati drugog ... prikaži još!og izbora nego da ga, u skladu sa vlastitom presudom od 15 godina robija uhapsite, ali tad će početi vaše muke. Celi zapadni svet će skočiti na vas i moraćete, kao ******* da ga oslobodite, i još mu ispaltite odštetu.

  • thekurcula:

    Čovek nema šta da izgubi. Do sad je izgubio sve što mu je bilo vredno pa zašto da se za bilo šta više štedi? Pazite šta vam kažem!

  • Kameni:

    A zasto je u Hrvatskoj dobio 15 godina? Znaci iTudjman je kaznjavao one koji izdaju JNA???