Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz Dan grada

General-pukovnik Mladen Markač počasni građanin Duge Rese

'27.06.2013., Duga Resa - Svecana sjednica povodom Dana grada Duge Rese. Dobitnici priznanja grada Duge Rese. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
28.06.2013.
u 16:51

Povodom obilježavanja Dana grada nagrađeni i KUD Sv. Juraj, SK Duga Resa, Sajoma, Željko Car iz odreda izviđača

Hvala vam na nagradi. Povelju primam s osobitim zadovoljstvom i obećanjem da ću savjesno i odgovorno raditi za opće dobro i da ću se uvijek odazivati na pozive, da ću pomoći kad budem mogao – poručio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Duge Rese povodom Dana Grada i blagdana svetog Petra i Pavla general-pukovnik u mirovini Mladen Markač.

 Za zasluge u ratu

 Predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić i gradonačelnik Ivan Baršić uručili su mu Povelju Grada s plaketom, to jest Markač je dobio status počasnog građanina zbog svojih zasluga u Domovinskom ratu. U govoru je Markač, kojeg je u prošlom sazivu kandidirao tada nezavisni vijećnik Branko Primužak, posebno pozdravio branitelje, ali i lovce, vatrogasce, ribiče i policajce.

 – Pozdravljam i Josipa Stojkovića, istinskog hrvatskog branitelja i generala Hrvatske vojske – poručio je Markač.

 A upravo je Stojković primio novčanu nagradu uime vrlo uspješnog Streljačkog kluba Duga Resa. Novčana nagrada dodijeljena je i Kulturno-umjetničkom društvu Sveti Juraj, a nagradu je primila predsjednica tog društva Rubinka Mihalić. Priznanje je dodijeljeno i Željku Caru, načelniku Odreda izviđača Spider. Prizanje je uručeno i tvrtki Sajoma, jer vodi uspješan hotel Frankopan i planira uložiti oko 15 milijuna kuna u unapređenje poslovanja i dobivanje još jedne zvjezdice.

 Neka prevlada razum

– Na prvom mjestu je pokretanje proizvodnje. Grad za to stvara preduvjete izradom prostornih planova i ostalim aktivnostima. Moramo stvarati povoljniju ulagačku klimu – poručio je gradonačelnik Baršić.

 Karlovački župan Ivan Vučić potvrdio je dobru suradnju. Apelirao je također na sve političke aktere da prevlada razum.

 – Stišajmo strasti. Poslušajmo ponekad župnika u propovijedi. Rad i zajedništvo daju rezultate – poručio je karlovački župan, najavljujući daljnju suradnju s Gradom na nekliko značajnih projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije