Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u povodu dana grada

General Markač proglašen počasnim građaninom Lipika

mladen markac
Goran Jakuš/Pixsell
04.10.2012.
u 10:26

Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, a poslije i svih postrojbi Specijalne policije bio je general Mladen Markač, navodi se u obrazloženju

General Mladen Markač postao je počasni građanin Lipika. Odluku o tome donijelo je Gradsko vijeće na prijedlog Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a u povodu Dana grada koji se slavi 4. listopada.

U obrazloženju prijedloga za proglašavanje generala Markača počasnim građaninom članovi Udruge policije podsjećaju na ulogu koju su na pakračko-lipičkom području imale Antiteroristička jedinica Lučko i bjelovarske Omege počevši od 1. ožujka 1991. godine kada je oslobađana okupirana policijska postaja, preko 19. kolovoza kada je napadnut Pakrac i drugih akcija pa sve do Bljeska 1995. godine.

– Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, a poslije i svih postrojbi Specijalne policije bio je general Mladen Markač. Prema tome, kako je velika uloga specijalnih postrojbi policije tako je velika i uloga generala Markača kao osobe u obrani ovog našeg kraja. Mišljenja smo da je to dovoljan razlog da ukažemo čast generalu Mladenu Markaču da bude naš počasni građanin, ali i da nama bude čast što imamo njega za sugrađanina – navodi se u obrazloženju Udruge policajaca.

Inače, prilikom donošenja odluke na sjednici Gradskog vijeća protiv toga da general Markač bude proglašen počasnim građaninom bio je samo vijećnik SDSS-a. Njega je zanimalo što će se dogoditi ako presuda generalu Markaču u Haagu postane pravomoćna.

Komentara 1

LI
libero
11:52 05.10.2012.

Tako i treba, ne zaboravite mu odnest mandarine za Božić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije