Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

General Markač proglašen počasnim građaninom Lipika

Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, a poslije i svih postrojbi Specijalne policije bio je general Mladen Markač, navodi se u obrazloženju
04. listopada 2012. u 10:26 1 komentara 8 prikaza
mladen markac
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

General Mladen Markač postao je počasni građanin Lipika. Odluku o tome donijelo je Gradsko vijeće na prijedlog Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a u povodu Dana grada koji se slavi 4. listopada.

U obrazloženju prijedloga za proglašavanje generala Markača počasnim građaninom članovi Udruge policije podsjećaju na ulogu koju su na pakračko-lipičkom području imale Antiteroristička jedinica Lučko i bjelovarske Omege počevši od 1. ožujka 1991. godine kada je oslobađana okupirana policijska postaja, preko 19. kolovoza kada je napadnut Pakrac i drugih akcija pa sve do Bljeska 1995. godine.

– Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, a poslije i svih postrojbi Specijalne policije bio je general Mladen Markač. Prema tome, kako je velika uloga specijalnih postrojbi policije tako je velika i uloga generala Markača kao osobe u obrani ovog našeg kraja. Mišljenja smo da je to dovoljan razlog da ukažemo čast generalu Mladenu Markaču da bude naš počasni građanin, ali i da nama bude čast što imamo njega za sugrađanina – navodi se u obrazloženju Udruge policajaca.

Inače, prilikom donošenja odluke na sjednici Gradskog vijeća protiv toga da general Markač bude proglašen počasnim građaninom bio je samo vijećnik SDSS-a. Njega je zanimalo što će se dogoditi ako presuda generalu Markaču u Haagu postane pravomoćna.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • libero:

    Tako i treba, ne zaboravite mu odnest mandarine za Božić...