Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon zadra

General Gotovina postat će počasni građanin Splita

'16.11.2012., Zagreb - Okupljeni gradjani na Trgu bana Jelacica docekali generale Antu Gotovinu i Mladena Markaca kako bi proslavili oslobadjajucu hasku presudu. Ante Gotovina.  Photo: Marko Prpic/PIX
Marko Prpić/PIXSELL
21.11.2012.
u 13:15

Iako se lani u vijećnici spominjalo da bi se po generalu trebala nazvati ulica ili trg, to nije na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća na kojoj će Gotovina postati počasni građanin

U petak će general Ante Gotovina postati počasni građanin Splita.

Sazvana je tematska sjednica Gradskog vijeća s tom točkom dnevnog reda. Suprotno očekivanom, neće biti predloženo da general Gotovina dobije u Splitu ulicu ili trg.

– Još 2001. Gradsko vijeće donijelo je odluku o proglašavanju generala Gotovine počasnim građaninom, ali procedura nikada nije provedena. Htjeli smo je provesti mi, lani, ali tada nam je general preko svoga prijatelja Željka Dilbera poručio da čekamo pravomoćnu presudu u Haagu. General je oslobođen u petak, ja sam se s njim čuo u subotu i pristao je. Ulicu ili trg nisam mu spominjao, to je bila ideja koja se lani spominjala, ali takva odluka nikad nije donesena – rekao je dogradonačelnik Jure Šundov.

General Gotovina doći će u Split kada procedura bude provedena, na svečano uručivanje povelje.

>>Zadrani će konačno uručiti povelju počasnom građaninu Gotovini

Komentara 6

LU
lucijan
15:19 21.11.2012.

A koliko je ono godina drug Tito bio po zatvorima? Pa mu to nitko nije nabijao na nos kad je kupio počasne doktorate i priznanja.

HR
hrvoje1932
19:59 21.11.2012.

akomunisti su jozekovi. antini su su bili isti .HRATSKA NE IMALA PEH

UF
U2 fan
21:57 21.11.2012.

Treba postati počasni građanin svakoga grada Lijepe Naše. To je minimum čime bismo se mogli odužiti za njegovu žrtvu, a da živimo nekoliko života, nikada se nećemo moći odužiti do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije