Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni zapovjednik

General Breedlove: Crna Gora će brzo postati članica NATO-a

philip breedlove
Foto: screenshot/youtube
03.02.2016.
u 15:10

Crna Gora je u prosincu dobila poziv da se pridruži NATO savezu, a glavni tajnik Saveza Jens Stoltenberg nedavno je kazao da će pregovori o pridruženju početi u veljači 2016.

Glavni zapovjednik združenih snaga NATO saveza za Europu američki general Philip Breedlove izrazio je u srijedu u Podgorici uvjerenje da će Crna Gora "jako brzo" postati nova članica tog saveza.

 Crna Gora je u prosincu dobila poziv da se pridruži NATO savezu, a glavni tajnik Saveza Jens Stoltenberg nedavno je kazao da će pregovori o pridruženju početi u veljači 2016.

 "Pridruživanje neće biti od koristi samo Crnoj Gori, nego i NATO-u, jer ćemo dobiti državu koja se pokazala kao primjer stabilnosti u ovom području“, rekao je Breedlove na zajedničkoj konferenciji za novinare s načelnikom Glavnog stožera Vojske Crne Gore Draganom Samardžićem, obrazloživši takvu ocjenu sudjelovanjem crnogorskih vojnika u NATO-ovoj misiji "Odlučna podrška" u Afganistanu.

 "Vaši vojnici, ne samo da su uspješno usvojili standarde  NATO-a, nego su značajno poboljšali svoje kapacitete i zbog toga sam uvjeren da Crna Gora vrlo brzo može postati punopravna članica“, kazao je general.

 Samardžić je izrazio očekivanje da će u veljači početi pristupni pregovori, koje će s crnogorske strane voditi veleposlanica pri NATO-u Dragana Radulović, i nadu da će završiti do kraja travnja. 

 Breedlove se u Podgorici sastao i s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, kojem je kazao da je poziv za članstvo u NATO-u najbolji dokaz kvalitete dostignutih standarda i reformi koje je Crna Gora provela, a susreo se I s predjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.

>> U Europi treba jačati suradnja

Komentara 23

Avatar superhik74
superhik74
15:44 03.02.2016.

Pod hitno treba tu zemlju sjevernog Atlantika Crnu Goru ukljuciti u Sjeverno-Atlanski savez zbog velike prijetnje koju predstavlja ortodoksni komunisticki diktator Sovjetskog Saveza Josip Visarionovic Staljin. S obzirom da mu je Jugoslavenski dictator Tito rekao ne, ocekuje se svaki dan Staljinov napad na Jugoslaviju.

Avatar @promatrač
@promatrač
15:50 03.02.2016.

E sad Nato više neće niko smiti dirati.

AA
aabbcc
17:01 03.02.2016.

Svakom po milijun eura i dignuti ce ruke oni sto trebaju da postanu Nato. O referendumu i volji naroda mogu samo sanjati. ______ Jad i bijeda od demokratije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije