Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sudu u vraždinu

General bivše JNA Vladimir Trifunović traži novo suđenje

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
09.04.2013.
u 19:15

Prije 22 godine pravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog pogibije šest i ranjavanja 37 ljudi. Stjepan Adanić pozvan je za svjedoka

Bivši general JNA i zapovjednik varaždinskog korpusa Vladimir Trifunović 22 godine nakon pravomoćne sudske presude podnio je sudu zahtjev kojim traži novo suđenje u vezi s optužbama za ratni zločin počinjen u Varaždinu u jesen 1991. godine. U to vrijeme u obrani grada i okolnih mjesta poginulo je šest branitelja te je ranjeno 37 osoba zbog čega je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora. Presudu je kasnije potvrdio i Vrhovni sud RH.

Zahtjev za obnovu postupka kod mnogih Varaždinaca, posebno sudionika dana varaždinskog rata i onih koji su preko nišana prisilili generala Trifunovića i njegove oficire na predaju, izazvao je veliko čuđenje. Na sud je za svjedoka pozvan i ratni gradonačelnik Varaždina Stjepan Adanić.

– Iznenađen sam da se 22 godine nakon pravomoćne sudske presude traži obnova postupka. Pozvan sam za svjedoka i dolazim na sud i govorit ću samo istinu. Ona govori da su Varaždinci mjesecima živjeli u strahu, a imali smo i ljudskih žrtava te mnogo ozlijeđenih. Sve to ne ide u prilog Trifunoviću i njegovim oficirima koji su govorili da će Varaždin sravniti sa zemljom – rekao je Stjepan Adanić.

Igor Pavlic, glasnogovornik suda, potvrđuje da je sud primio zahtjev za obnovu postupka i da će se provesti izvidi. Odluku o tome hoće li biti novog suđenja sudsko vijeće donijet će nakon saslušanja svjedoka.

>>General Vlado Trifunović će pravdu potražiti i u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije