Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desni populizam

Geert Wilders: Moja će stranka glasati protiv ulaska Hrvatske u EU

'A file picture shows Dutch anti-Islam deputy Geert Wilders as he sits on October 12, 2010 in court in Amsterdam.  A year ago, Moroccan-born Rahmouna Lakdhari was living an outsider\'s life in her ado
'JERRY LAMPEN'
08.11.2010.
u 20:00

Istaknuvši Hrvatsku, antiimigrantski i antiislamski tribun u intervjuu za njemački Der Spiegel izjavio je da je njegova Partija slobode protiv primanja u članstvo svih zemalja kandidatkinja

Predsjednik nizozemske Partije slobode (PVV) Geert Wilders izjavio je u intervjuu za Der Spiegel da njegova stranka odbacuje svako proširenje EU, pa tako i na Hrvatsku. Spremajući se za suđenje zbog optužbi da je širio rasnu i vjersku mržnju, Wilders je dao intervju u kojem je na pitanje o primanju većinski muslimanskih zemalja poput BiH i Kosova u EU izjavio:

– Moja partija odbacuje svaki oblik proširenja EU. Glasat ćemo protiv svih kandidata, uključujući i Hrvatsku. Vlada će za ovo pitanje drugdje morati tražiti većinu.

Desni populist godinama političke bodove prikuplja antiimigracijskom i antiislamskom retorikom. Uspoređivao je Kuran s Mein Kampfom, islam s fašizmom, a sadašnji ministar za imigracije nedavno ga je nazvao "predvodnikom najobičnijih bacača govana".

PVV je na izborima 2009. osvojio 15,5 % glasova i 24 od 150 mjesta u parlamentu, postavši treća stranka u zemlji, pa sadašnja manjinska vlada nije bila moguća bez njihove potpore. PVV formalno nije ušao u vladu, ali je uskoro postao druga najpopularnija stranka u Nizozemskoj, a po anketama iz srpnja nakratko i prva.

Ključne riječi

Komentara 52

RI
Riznica
21:55 08.11.2010.

08.11.2010. u 21:32h Ivica_M je napisao/la: to: exploited1 \"glasaj ti za svoje arape i crnce u zemlji od kojih neces prdint uskoro .Mi njih nemamo.\" Ako uđemo u EU ni mi nećemo moći izbjeći useljavanje Arapa i Turaka. Ulaskom u EU Hrvatska gubi suverenitet i mogućnost da donosi zakone koji se tiču useljavanja muslimana. -------------------------------------------------------- O bjednice jedan, tebi ce doci Turci i Arapi, pa sta se ti umisljas k ste vi.... Vidis da vas niko nece , ko pas cete ziviti sami !!!!

GR
grover
00:38 09.11.2010.

I na taj način će spasiti Hrvatsku od kolonijalnog ropstva.

II
izvor istine
21:53 08.11.2010.

Holandzani najvise vole srbe od svih naroda u bivsoj jugoslaviji.Tamo su fudbalski klubovi prepuni srba dok niti jedan hrvat niti bosnjak ne postoji.Bio je Pranjic i brzo su ga se rijesili.Tamo srbi u fudbalu psuju mater trenerima pokazuju im onuu stvar i trener mora da cuti i da ga pusti da igra i uz to da mu klub placa naravno visoke zarade.Pitam se kad bi neki Hrvat ili bosnjak opsovo majku i pokazao prst holandskom treneru odmah bi jevreji digli medijsku hajku da ga protjeraju i sta sve ne bi dodali na to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije