Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDNOSTI I MANE
Povratak na članak

Gdje su nestali teretni vlakovi: Željeznica je bila krvotok industrije, a danas je sve manje tračnica

Godinama je željeznica "racionalizirala" svoju mrežu što je značilo nestanak na tisuće tvorničkih priključaka. Sad i politika podupire povratak robe na šine, ali to je veoma ambiciozan pothvat

Komentari 6

LI
lipa75
19:47 14.05.2021.

Direktori HŽ Infrastrukture, Carga i Putničkog prijevoza imaju ogromne menadžerske ugovore i nitko ih nikada nije pitao za rezultate poslovanja. Samo razmišljaju kako dobiti što veće državne subvenvije, te izmisliti poslove na kojima mogu ubrati dobre provizije. Da su tržišno orijentirane firme pad prometa bi im bio temelj za određivanje njihove (ne)uspješnosti, smanjenja plaća i brzih smjena s funkcija.

VL
Avatar Idler
Idler
19:33 14.05.2021.

Hrvatski se veli - tračnice !

VL
DU
Deleted user
22:16 14.05.2021.

zahvaljujući HDZeovskoj politicui lopovluka , rasula i korumpiranosti

VL
DU
Deleted user
19:08 14.05.2021.

Prijevoznički (kamionski) lobi je prejak. Kroz Austriju ideš kamionom na vlak, a kod nas rastovare vlak da nakrcaju kamion. Nedaj bože da kupiš kamion i probaš sâm. Nikad božje ture za tebe. Šalju te u Njemačku a nema robe za nazad. Sve se odvija unutar poznaničko-rodijački i cehovsko-političarskih krugova u kojima jesi ili nisi. Neka propada željeznica, propao je i riječni prijevoz. Potom, vozač dobiva plaću od 7500 kn na račun i još 5 tisućaka na ručice. To znači "plaćanje na ruke", siva ekonomija....

VL
TR
tratincica68
18:48 14.05.2021.

Prodali nasi rodoljubi za kunu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.