Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARTNER JOJ BIO POLICAJAC

Gdje se krije međunarodna bjegunka: Pobjegla u Srbiju jer je ne mogu izručiti?

Olivera Petrović ristić
Foto: eumostwanted.eu
1/3
21.10.2019.
u 11:14

Sumnja se da se nakon ubojstva vratila iz Italije u Srbiju zbog toga što se njezin partner i svojedobno policajac Milan Pešić vratio u domovinu, gdje je uhićen zbog razbojništva i pljački.

Olivera Petrović Ristić, ova 36-godišnja Srbijanka jedna je od mnogih na popisu najtraženijih bjegunki, a našla se na njemu zbog ubojstva tršćanskog zlatara Alda Carlija.

Sumnja se da se nakon ubojstva vratila iz Italije u Srbiju zbog toga što se njezin partner i svojedobno policajac Milan Pešić vratio u domovinu, gdje je uhićen zbog razbojništva i pljački.

– Ne vjerujem da je za nepuna dva mjeseca potrošio toliko novca. Mislim da je novac dao nekome kome je slijepo vjerovao i tko je imao veliki utjecaj na njega, a to je jedino bila Olivera Petrović Ristić, jer je zbog nje bio spreman ubiti i pljačkati. Zbog nje je i ušao u kriminal i to dva mjeseca prije ubojstva u Italiji kada je uhapšen poslije razbojništva nad jednim stanovnikom Surčina. I u tu pljačku krenuo je po njezinu nagovoru - podsjeća Kurirov izvor.

Foto: eumostwanted.eu

Osim toga, kako navode srbijanski mediji, sumnja se da se Olivera Petrović Ristić vratila u Srbiju zbog toga što je za njom raspisana međunarodna tjeralica te ako je lociraju u Srbiji, neće je moći izručiti Italiji.

Europska policijska agencija Europol pokrenula je u petak sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci, a među njima je i 28-godišnja Hrvatica Zorka Rogić, tražena zbog trgovine drogom i oružjem. Osim nje, na popisu je i Olivera Petrović Ristić. Na stranici kampanje prikazan je 21 bjegunac, svi su s maskama, a kako se skrola, tako maska pada i prikazuje osobu iza dosjea. Od 21 osobe, 18 od njih su žene.

Foto: eumostwanted.eu

Komentara 8

Avatar VinkoL
VinkoL
12:57 21.10.2019.

Uskoro očekujemo i "vesti" o Milevi iz, autoru omiljene, Surdulice. Nemru oni bez svijh idola iz zapadne Turske, jel tak? I do kad tak?

ST
Stipan
13:21 21.10.2019.

Kriminalci bježe u Srbiju ili BiH.

DU
Deleted user
14:32 21.10.2019.

Nije moje da komentiram krim. djela - samo napomena da u Srbiji, čak i među tamošnjom intelekt. elitom, postoji jedan stav da svi oni koji su "preko granice" krenuli pljačkati zlatarne, banke i transporte novca - su neki patrioti jer ne diraju nikog u Srbiji, a u Srbiju donose novac iz takvih pljačkaških pohoda. O tome se možete uvjeriti u nebrojenim serijalima gdje se veličaju takvi lopovi, npr. Ćirilica i drugi takvi kanali na YT. Čak i ponosni na Pink Panthers-e, u stilu ajd da im vrate za "bombardovanje Srbije". Što je iznimno bizarno - nikad čuli za Interpol i suradnju policija u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije