Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJELORUSIJA, UAE...

Gdje je svrgnuti predsjednik?

ostavka
Reuters
19.04.2010.
u 19:24

U Kazahstanu su službeno potvrdili da je bivši predsjednik Kirgistana Kumanbek Bakijev nakon četiri dana napustio njihovu zemlju i otišao u nepoznato.

Nakon neuspjelog pokušaja da konsolidira svoje pristaše i pruži otpor prosvjednicima koji su formirali prijelaznu vladu, i još neuspješnijeg pokušaja da barem izvuče amnestiju za svu svoju rodbinu, bivši predsjednik Kirgistana Kumanbek Bakijev sa suprugom i sinovima utočište je našao u susjednom Kazahstanu, ali samo na četiri dana.

Kazahstanske vlasti potvrdile su da se Bakijev više ne nalazi u njihovoj zemlji, ali u tom šturom priopćenju nije rečeno ništa o odredištu na koje se svrgnuti predsjednik zaputio nakon što je u državu na čijem je čelu donedavno bio telefaksom poslao rukom pisanu ostavku.

Pretpostavlja se da je njegovo odredište ili Bjelorusija, čiji ga je predsjednik Lukašenko, poznat kao "posljednji europski diktator", odavno pozvao, ili Ujedinjeni Arapski Emirati. Tamo je u Abu Dhabiju prije nekoliko mjeseci Bakijevov mlađi sin, dvanaestogodišnjak, uložio dvadesetak milijuna dolara u atraktivne nekretnine. Je li to znak koliko je bivši predsjednik bio rekordno korumpiran ili je pak štedljivo dijete od svojeg džeparca uspjelo priskrbiti nešto skromnog krova nad glavom, procijenite sami.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije