Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdana tjeralica

Kamo je nestao Janukovič: Čuva ga ruska vojska na Krimu?

Janukovič
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
24.02.2014.
u 09:41

Ukrajinski portal Liga.net piše da je građanin Sevastopolja vidio Janukoviča u društvu ruskih marinaca.

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, kojeg je u subotu razvlastio parlament, prema pisanju ukrajinskih medija navodno je viđen u gradu Sevastopolju na Krimu, a nove vlasti nemaju informacije gdje se točno nalazi.

Novopostavljeni ministar unutarnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov potvrdio je da je za Viktorom Janukovičem izdan uhidbeni nalog. – Pokrenuli smo istragu zbog ubojstva miroljubivih građana. Za Janukovičem i drugim dužnosnicima izdana je tjeralica – rekao je Avakov.

Nakon potpisivanja sporazuma s oporbom Janukovič je pobjegao iz glavnog grada Kijeva na istok Ukrajine. Granična je policija izvijestila da je u subotu pokušao pobjeći iz države iz grada Donjecka, no u tome su ga spriječile vlasti. Ukrajinski portal Liga.net piše da je građanin Sevastopolja vidio Janukoviča u društvu ruskih marinaca. Ta informacija još nije potvrđena. U Sevastopolju je "utaborena" Crnomorska flota ruske vojske.

Jučer su se na Krimu održavali proruski prosvjedi te mnogi stanovnici i političari s tog poluotoka traže odcjepljenje od Ukrajine, nakon što je Janukovič razvlašten. Rusija na Krimu ima veliku vojnu bazu koja je često bila predmetom svađa dviju država. 

>>Rusija povukla veleposlanika iz Ukrajine, SAD upozorava da ne šalju vojsku

Komentara 33

BJ
Ben Juda Talmudan
10:47 24.02.2014.

Svi su zabrinuti za Ukrajinu i njen narod.Ne piše se dobro Ukrajincima ,nikako. Rusi su čak spremni dati više,ali ne puštaju iz bratskog zagrljaja.Ovi drugi,žele samo uzimati i zapišati ukrajinski teritorij kao što pas obilježava svoj.Imate radikalnu desnicu,tobože domoljubnu,a izaza njih stoje CIA&Šoroš.Iza onih drugih ,stoje Rusi i ruska manjina.Nažalost,ne bih htio biti u koži tog naroda jer mu se ne piše dobro.

Avatar politicar_nije_zanimanje
politicar_nije_zanimanje
10:27 24.02.2014.

@prvacrta Bravo, upravo se o tome radi !!!

Avatar Joja
Joja
10:31 24.02.2014.

Mozda je kod prijatelja Stipice na partiji saha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije