Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelokosna Obala

Gbagbo poput Hitlera, u bunkeru s njim ostali tek najvjerniji

\'A picture taken on October 27 shows Laurent Gbagbo (L), leader of the Ivorian Popular Front, and his wife Simone Gbagbo in an Abidjan stadium during an election campaign. Ivory Coast strongman Laure
VL
06.04.2011.
u 22:00

Postrojbe legalno izabranog predsjednika dobile su nalog da ne smiju ubiti Gbagboa jer on, sa 46 posto glasova na izborima, još ima jako veliki utjecaj

Zaštićen u svome bunkeru ispod palače mogao je samo slušati zvukove pucnjave i granata koji su dopirali s ulice. Oko njega ostali su samo najvjerniji pristaše, a ostali su se razbježali kuda god su mogli. No, on je sebe i dalje vidio kao jedinog legitimnog vladara iako je bio svjestan da je samo pitanje trenutka kada će i njegovo posljednje uporište, njegov bunker, biti osvojen...

Nije to opis posljednjih trenutaka Adolfa Hitlera tijekom svibnja 1945., nego prikaz stanja u kojemu se jučer nalazio donedavni predsjednik Bjelokosne Obale Laurent Gbagbo.

Tisuće mrtvih

Kratkotrajan, ali žestok građanski rat koji gotovo mjesec dana potresa ovu afričku državu, iza kojega su ostale tisuće poginulih i oko milijun izbjeglih, jučer se približio svojoj kulminaciji. Nakon što su zauzele nekoliko gradova na sjeveru zemlje i prije nekoliko dana ušle u prijestolnicu Abidjan, snage Alassanea Ouattare, političara koji je krajem prošle godine pobijedio na predsjedničkim izborima, no kojemu dotadašnji predsjednik Gbagbo nije htio prepustiti vlast, pokrenule su napad i na predsjedničku palaču kako bi u potpunosti ovladale zemljom i dovršile ovu agoniju.

– Istjerat ćemo Gbagboa iz rupe u kojoj se krije i predati ga predsjedniku. Naše su snage ušle u palaču – rekla je glasnogovornica Ouattarinih snaga Affousy Bamba.

Zapovijed vojnicima

Prema njezinim tvrdnjama, svi su vojnici dobili zapovijed da Gbagbo ne smije biti ubijen, a to ne želi ni UN koji snažno podupire Ouattaru. Međunarodna je zajednica svjesna kako je Gbagbo na izborima osvojio 46 posto glasova. To znači da još uvijek ima veliku podršku stanovnika ove zapadnoafričke zemlje i da da zemlju ne treba dodatno destabilizirati.

 

Ključne riječi

Komentara 30

PU
pulari
00:23 07.04.2011.

Meni lici na onog Bily Cosby-a hehe

Avatar Sor@n
Sor@n
22:29 06.04.2011.

Pustite Hiću neka počiva u miru, bem vam muziku.

OB
-obrisani-
00:15 07.04.2011.

Dbagbo poput Hitlera u bunkeru.....ha,ha,ha.....Najprisniji Hitlerov nacisticki(!!!)tajni agent je bio Angel Alcázar De Velasco (spanjolski Zidov !!!!!!!!!!!!!) tvrdi kako je Hitler imao dvojnika cije su tijelo “Rusi” pronasli SPALJENO i da je Hitler prebjegao u Argentinu........ Celjust za koju su su Rusi cjelovremeno tvrdili da je Hitlerova je ustvari od neke zene mladje od 30 godina ,pa ne moze biti ni Eve Braun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije