Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjio proizvodnju i izvoz
Povratak na članak

Gazprom upozorio: Ove zime bi cijena plina u Europi mogla premašiti i 4.000 dolara

Gazprom je naveo da je cijena plina u Europi u utorak premašila 2.500 dolara za 1.000 kubičnih metara, prvi puta od 8. ožujka, citirajući podatke londonskog ICE-a

Komentari 25

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
16:26 16.08.2022.

Političari su izazvali neravnotežu na tržištu i mi bi se sada kao trebali šokirati. Čime? Možda glupošću političara. Išli su u sankcije a nisu imali alternativna rješenja za slučaj neuspjeha ili njihovog dugog trajanja iako je ovo bilo izvjesno. Poo svemu sudeći imat ćemo zabavnu ali nimalo ugodnu zimu. Uz brojne bankrote i bojkote plaćanja računa.

VL
MM
MMdo
16:25 16.08.2022.

Hvala Gazpromu na upozorenju ali plin ce se kupovati od nekog drugog. Mogu slobodno prodavati kinezima za 40% jeftinije

VL
ZA
zagabria8
16:44 16.08.2022.

To je takva neviđena glupost da prirodni resurs kojeg praktički ima neograničeno prodaju po tako bezobraznoj cijeni. Podsjeća na onu groznicu i prijevatru sa tulipanima prije sto godina u NL (tulip fewer) kada je cijena jednog koštala 1000 dolara. Navijam da plin bude 10000 dolara i da ga koriste samo b*dale. EU treba potpuno odbaciti plin i ubrzano prijeći na alternativne izvore,a ovi nek si prodaju međusobno po toj cijeni. Ovo ima dobrih strana jer će ubrzati na čišće izvore energije. Već sada razmišljam o solarnom krovu, svaki 450 W solarni panel košta 200 USD i dnevno daje 1,5 KWh. Adio plin zauvijek

VL
FO
fobos
17:07 16.08.2022.

Pa neka košta i 10 tisuća, mi ćemo od Amera kupovati njihov plin po 4 puta većoj cijeni nego što smo ruski plaćali do prošle godine, ali koga briga, važni su interesi Ukrajine te prekrasne i nadasve nevine zemlje.

VL
Avatar OPG
OPG
15:43 16.08.2022.

A najmanje ce zaraditi Gazprom.

VL
DU
Deleted user
17:38 16.08.2022.

Meni grijanje ne treba, kupam se hladnom vodom, mogu spavati na -45, a raditi na +45. A i djeca i žena se budu prilagodili, bas mi je drago da nece vise bit hodanja u majicama kratkih rukava na +24 usred zime

VL
KO
koraknaprijed
16:37 16.08.2022.

Koliko moraš biti glup kad ne shvaćam da sa tim nerealno poskupljenjima kopati sami sebi grob? Svatko pametan zna da se što prije moramo riješiti svih fosilnim goriva,oni taj proces samo ubrzavaju.

VL
TO
TORQUEMADA
17:39 16.08.2022.

Kalkulanti i mešetari zadovoljno trljaju ruke, dok horde moralnih gromada među europskim činovništvom i čudnovato izabranim predstavnicima raznih upravljačkih tijela naprosto zrače svojom nesposobnošću i neosjetljivošću za predviđanje nekih logičnih zbivanja na temelju osnovnih zakonitosti tržišta i ekonomike. Nesposobnost i nestručnost uvukla se u slojeve visoke politike i petljajući s raznim lobistima donosi odluke misleći kako će već netko riješiti probleme koji bujaju, a posljedica su gotovo isključivo težnje za što lagodnijim životom, odbacujući kulturu rada i proizvodnje, koja se danas navodno ne isplati, jer je jeftinije sve proizvoditi negdje daleko, oslanjajući se na Kinu, Bangladeš, Indiju, Maleziju i Vijetnam i jeftinu energiju iz Rusije. Sad bi društvance pokazivalo zube Rusima, a imaju samo gebis! Nema se čime mahati, i to svi znamo. Legli smo, nemamo potomstva, šećemo peseke i poneko dijete vozeći slalom po gradskim parkovima i pločnicima među hrpicama izmeta voljenih nam ljubimaca izbjegavajući da ugazimo u njih, moramo se veseliti doseljenicima koji uopće u nas žele raditi jer nema tko činiti bazu za ekonomski opstanak, a kamoli rast, a i oni žele dalje prema bogatijim zemljama imajući neke svoje računice i namjere. Kad dođe trenutak da ti ministar financija postane čovjek kojeg nije sram reći da nije znao prijeći ulicu, to ti je siguran znak da smo uhvatili korak s trendovima civiliziranog svijeta u koji se ugledamo. I pokazat ćemo da smo čak ispred vremena!

VL
Avatar antikomunist10
antikomunist10
16:25 16.08.2022.

Još to meni nije "službeno" jer nije isto objavio Lavrov! Nešto ga baš i nema u zadnje vrijeme u javnosti.....

VL
ZA
zagabria8
16:48 16.08.2022.

Jel to zahvalnost što smo im preko PPD dali otvorene ruke da ovdje zarađuju i što smo im praktički poklonili Agrokor i pola prehrambene industrije. A ima i ministar u vladi koji radi za njihove interese, izvještaj EU komisionera

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.