Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo u Cerovcu

'Gavrić je Dražetića po glavi udario bocom i onda ga lupao nogom'

gavric01_PXL_kar_281112
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
28.11.2012.
u 12:44

Sve se dogodilo 4. ožujka, a Dražetić je 11 dana poslije u bolnici preminuo

Pokojni Dražeta od Josipa Gavrića tražio je da vrati mobitel. Onda mu je Josip opalio šamar, a zatim se u sukob uključio i stariji Jozo Gavrić. Htio sam ih rastaviti, no odjednom je Josip brzo došao s pivskom bocom u ruci, naskočio na Dražetu i udario ga tom bocom po glavi. Staklo se rasulo uokolo, a kada je Dražeta pao, Gavrić ga je nastavio lupati nogom – dio je svjedočenja Franje Pinušića na suđenju Josipu Gavriću koje je počelo na Županijskom sudu u Karlovcu.

Optužnica, koju je pročitao Dubravko Skolan, Gavrića (32) tereti za ubojstvo Dražete Dražetića (69).

U blizini Vukelićeve kuće

Detaljno se opisuju događaji s parkirališta trgovine u Cerovcu Vukmanićkom od 4. ožujka. Gavriću se stavlja na teret da je pivskom bocom udario Dražetića po tjemenu i tako mu slomio kosti lubanje s oštećenjem mozgovine. Dražetić je od tih ozljeda preminuo 11 dana poslije. Događaj je izazvao puno pozornosti javnosti, jer se dogodio neposredno nakon skupa lokalne organizacije HDZ-a u Cerovcu Vukmanićkom na kojem su bili i Gavrić i Dražetić te su nakon toga zajedno pili i pjevali. Iako sukob nije izravno vezan sa skupom i na suđenju je rečeno da je pokojni Dražetić tada izabran za delegata za Gradski odbor stranke i da je stariji Gavrić od Pinušića tražio da njegovu kći uvrsti u izborno povjerenstvo. Pričalo se i da je sukob izbio nedaleko od kuće bivšeg ministra Branka Vukelića. Na početku je suđenja Josip Gavrić rekao da se ne osjeća krivim za ubojstvo, a njegova odvjetnica Mateja Šola naglasila je da bi i Državno odvjetništvo trebalo promijeniti kvalifikaciju iz ubojstva u smrt iz nehaja. Uputila je i niz kritika na rad policije i vještaka Želimira Koraća.

Za fotoelaborat 60 dana

– Policija je nezakonito provela očevid, okrivljeni nije bio nazočan, a mjesto sukoba uopće nije utvrđeno. Prigovaram i na nalaz medicinskog vještaka jer je sudjelovao u liječenju pokojnog Dražetića, a sigurno je bio i pod dojmom mnogobrojnih medijskih napisa u ovom slučaju – rekla je Šola. Poslije je utvrđeno da je policiji trebalo čak šezdeset dana da sastavi fotoelaborat o ovom slučaju, zbog čega ga dr. Korać uopće nije vidio prilikom vještačenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije