Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opatijci spremni

Gari Kasparov želi otvoriti Šahovsku akademiju u Opatiji

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
28.02.2014.
u 15:14

Kasparov nije krio oduševljenje Opatijom kao europskom destinacijom u kojoj vidi potencijale za razvoj šahovskog sporta

Nekadašnji šahovski prvak svijeta Gari Kasparov, koji se u četvrtak susreo s premijerom Zoranom Milanovićem povodom dobivanja hrvatskog državljanstva, u petak je u društvu ministra Željka Jovanovića posjetio Opatiju.

S domaćinom, gradonačelnikom Ivom Dujmićem, šahovski as i ministar razgovarali su o otvaranju šahovske akademije u Opatiji i projektu Šah u škole. Kasparov će, najavio je Jovanović, biti naš kandidat za predsjednika FIDE i glavni je promotor projekta uvođenja šaha u škole koji se provodi u školama bojnih zemalja uz potporu Europskog parlamenta.

Kasparov nije krio oduševljenje Opatijom kao europskom destinacijom u kojoj vidi potencijale za razvoj šahovskog sporta kroz otvaranje akademije, ali i šahovski centar, rasadnik talenata i mjesto u kojem bi kvalitetni učitelji mogli djecu učiti šah. Razna međunarodna šahovska natjecanja najviših rangova Opatija je već ugošćavala, izvan špice sezone Opatijci su orijentirani na razvoj sportskog i kongresnog turizma, pa je Opatija, rekao je gradonačelnik Dujmić, otvorena za sve kvalitetne razvojne ideje koju su ostvarive, uklapaju se u širi dugoročniji razvojni koncept destinacije i podižu kvalitetu standarda života žitelja ovoga grada, a projekt šahovske akademije to jest.

- Na vrijeme smo pripremili sve svoje razvojne projekte i prostornoplansku dokumentaciju i danas možemo brzo odgovoriti na interes raznih investitora. Sada je gospodin Kasparov na potezu, kad se radi o investicijama, Opatija igra brzopotezni šah - kazao je Dujmić. U ime dobre suradnje gradonačelnik Dujmić i Kasparov simbolički su povlačenjem prvih poteza otvorili partiju šaha.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

>> Gari Kasparov dobio hrvatsko državljanstvo

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tituš
tituš
15:33 28.02.2014.

Dobro došao gospodine Kasparov, ali ne gospodine Kasparov u Opatiji, akademiju otvorite u Benkovcu, Sinju, Drnišu, Imotskom ...! Tamo ćete naći darovitih ljudi, a pokazati ćete kako vam nije do mora, ugode i luksuza već do šahovskog ideala!

1J
1japan
21:15 28.02.2014.

ovaj je poput rade šeberđije samo otvaraju neke akademije a ništa od svega .na opatiskoj tržnici neka otvori .

BF
brkonja fra brkati
17:22 28.02.2014.

Otvorit će on filijalu Mossada .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije