Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjeti hrvatskoj

Gari Kasparov oduševljen Sv. Katarinom

Garry Kasparov
Foto: VL
1/2
28.12.2015.
u 17:36

Šahovski velemajstor Gari Kasparov u sklopu svog posjeta Hrvatskoj posjetio je i Specijalnu bolnicu Sv. Katarina kojom je, kaže, oduševljen

Šahovski velemajstor Gari Kasparov u sklopu svog posjeta Hrvatskoj posjetio je i Specijalnu bolnicu Sv. Katarina kojom je, kaže, oduševljen. 

Kasparov je, naime, osnovao šahovsku fondaciju Kasparov u čijem projektu “Šah uz školu” sudjeluje i Hrvatska. Gari Kasparov je u Zagreb stigao upravo kako bi podržao pokretanje projekta u sklopu kojeg će od 1. siječnja svi školarci s CARNET-ovim elektroničkim identitetom moći učiti šah putem interneta.

Inače, Kasparov je sinoć pod pokroviteljstvom Večernjeg lista odigrao simultanku protiv 18 igrača s ciljem popularizacije šaha među mladima te poručio: 

– Talenata kod vas ima, ali ih treba prepoznati! – rekao je. 

Gari Kasparov simultanku, igru u kojoj jedan igrač igra protiv više protivnika, nije izgubio 14 godina. Taj je niz sinoć pokušalo prekinuti 18 izazivača, većinom iz hrvatskog javnog života. Na simultanki u hotelu Westinu koja se izravno prenosila na HRT-u i čiji je medijski pokrovitelj bio Večernji list sudjelovali su ministri Predrag Matić i Gordan Maras, bivši košarkaš Franjo Arapović, novinar Aleksandar Stanković, eurozastupnica Biljana Borzan, bivši ministar Dragan Primorac i drugi. Ipak, ruskog šahista nitko nije uspio ugroziti, no, kako kažu, to se nije ni očekivalo. Cilj događanja je ipak bio popularizirati šah u Hrvatskoj.

>> 'Talenata kod vas ima, ali ih treba prepoznati'

Komentara 18

KR
krutiii
17:53 28.12.2015.

bivši ministri!!!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:25 28.12.2015.

Nek dođe na rebro u onu mesaru nedo ih bog nikome, i samo neka ih traži postotak smrtnosti, pamet će mu se okrenut....

PR
pricalica
17:59 28.12.2015.

Nadam se da nismo zaboravili kako i koliko nam je za vrijeme agresije na RH pomago gospodin Kasparov !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije