Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskinut ugovor

Garaža na Branimiru vraćena, poskupljenje parkinga ipak ostaje

'08.04.2010., Zadar - Parking garaza TIZ. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
08.04.2010.
u 21:00

Unatoč obrazloženjima da cijena sata parkiranja ljeti poskupljuje zbog javne garaže i na 12 kuna, ta cijena ostaje i nakon raskida sporazuma.

Gradska tvrtka Obala i lučice sporazumno je raskinula ugovor o najmu javne garaže kod TIZ-a s tvrtkom Gortan?! Ta vijest Zadrane nije začudila, s obzirom na činjenicu da se javna garaža punila ni deset posto i da je u poslu najma Grad Zadar bio evidentni gubitnik. No, jučer nismo dobili odgovor i iz Gortana zbog čega su raskinuli sporazum, u kojem su za najam trebali dobiti 90 milijuna kuna.

Kriva je recesija?

– Grad je u 15 godina trebao za najam platiti oko 90 milijuna kuna, no ni mi ni Gortan nismo zadovoljni. Gortan nije zadovoljan dinamikom našeg plaćanja i vjerojatno će naći drugog partnera – rekao je gradonačelnik Zvonimr Vrančić, a iz Grada su priopćenjem objavili da je do raskidanja došlo zbog promijenjenih gospodarskih i financijskih okolnosti, odnosno zbog neostvarivanja očekivanog prihoda za pokriće troškova poslovanja i najma garaže.

– Ugovorne strane slažu se da su recesijski gospodarski tijekovi utjecali na dosadašnje ispunjavanje ugovora, te se nisu ostvarili očekivana dinamika punjenja i obujam korištenja garaže. To je utjecalo na nerazmjer ugovornih obveza i koristi, što nije bila namjera niti jedne od strana u vrijeme zaključenja ugovora – istakli su iz Grada.

Oprema Obala i lučica

Svu opremu za upravljanje garažom koju je nabavila i instalirala gradska tvrtka preuzet će uz naknadu troškova vlasnik garaže. Tvrtka Obala i lučice i Gortan potpisali su ugovor o najmu do 2023. godine, a nakon godinu dana besplatnog najma javne garaže Grad je ove godine trebao platiti oko 2,6 milijuna kuna. Naposljetku je plaćeno samo 200.000 kuna, a platit će se još 400.000 kuna budući da je ugovor raskinut zaključno sa 31. ožujka. Iako je poskupljenje parkinga ljeti na 12 kuna po satu obrazlagano željom da se puni garaža, te će cijene ipak ostati, unatoč raskidu sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije