Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođen optužbe

Galinec nije kriv zato što nije prijavio stečaj Industrogradnje

galinec
30.03.2012.
u 18:53

Sutkinja ga je oslobodila jer je po dokumentaciji imovina Industrogradnje bila veća od duga pa nisu bili ispunjeni svi uvjeti za stečaj

Bivši čelnik uprave Industrogradnje Josip Galinec nepravomoćno je oslobođen optužbe da nije u zakonskom roku prijavio stečaj te tvrtke, iako je račun bio u blokadi od 17. listopada 2008. Galinec je to učinio tek 7. siječnja 2009., pa je tužiteljstvo tražilo da ga se kazni sa 90 prosječnih dnevnih dohodaka.

No, sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Kornelija Jelavić ga je oslobodila jer je po dokumentaciji imovina Industrogradnje bila veća od duga pa nisu bili ispunjeni svi uvjeti za stečaj.

Komentara 6

KI
killer3000
19:20 30.03.2012.

E pa ako nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti da bi bilo kazneno djelo neka sada taj tužitelj plati sve troškove i neka dobije otkaz jer očito nezna što radi.

DU
Deleted user
21:42 30.03.2012.

ili nam je zakon glup ili sutkinja... sto onda ako imaju imovine u vrijednosti vece od svojih dugova ako tu imovinu ne prodaju da bi servisirali dugove??... to je jedan stvar, a druga je.. kako ona zna da imovina imaa vecu vrijednost... osim ako nije nasla ponude za SVE nekretinine koje imaju???? Sto ti znaci ako imas imovinu a ne mozes je unovcit ili jos bolje ne mozes je unovcit po procjenjenoj vrijednosti.... Dajem nogu da je sutkinja dobila izdasnu nagradu za ovakvu presudu....

CH
chemica
22:40 30.03.2012.

Blokada računa nije dovoljan razlog za stečaj...Svašta. Kako li se samo \"natofljalo\" ovih četrdesetak milijardi kuna dugova prouzročenih epidemijom neplaćanja u ovoj jadnoj zemlji...Možda ih ne bi ni bilo kada bi se svaka firma kojoj je blokiran račun pa nije u stanju izvršavati svoje obaveze prema drugima, poslala u stečaj? Ovako će se pola dugova otpisati, a od preostale polovice će se naplatiti u najboljem slučaju pola. Tako je to kada ti državom vlada HDZ. Ostane potpuno rasulo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije