Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu bolji dani

Galeb ide u koncesiju na 20 godina

\'galeb00_nnn_kul_270511\'
25.10.2011.
u 15:19

Dio broda, prema zahtjevima konzervatora, mora ostati u izvornom obliku, a dio će budući koncesionar urediti za gospodarsko korištenje

Za brod Galeb, nekadašnju Titovu ploveću rezidenciju, koji je od prije dvije godine u vlasništvu Grada Rijeke, a prije toga ga je Ministarstvo kulture, cijeneći njegovu povijesnu vrijednost, proglasilo kulturnim dobrom, Grad Rijeka raspisat će natječaj za davanje u koncesiju, prijedlog je kolegija gradonačelnika o kojem će odluku donijeti Gradsko vijeće.

Galeb je više od desetljeća na mrtvom vezu u brodogradilištu Viktor Lenac u Martinšćici. Ondje je trebao biti temeljito obnovljen i preuređen, no radovi nikad nisu počeli, a sudski sporovi otegli su se godinama dok na kraju nije prodan na dražbi da bi se namirila potraživanja vjerovnika. Ljetos je prvi put “isplovio” iz Martinšćice i vezao se uz riječki lukobran da bi na njegovim palubama bila postavljena izložba avangardne umjetnosti.

Koncesija za gospodarsko korištenje Galeba planira se dati na rok od 20 godina, a godišnja naknada bila bi u fiksnom dijelu 14.112 kuna čemu treba pridodati dio naknade od najmanje tri posto ukupnog prihoda koji bi koncesionar ostvario obavljanjem gospodarske djelatnosti na kulturnom dobru.

Prema zahtjevima konzervatora dio broda mora ostati u izvornom obliku, no koncesionar ima mogućnost dio broda urediti za gospodarsko korištenje s tim da će se u  ugovoru odrediti da Galeb nekoliko mjeseci bude privezan u riječkoj luci i koristi se za protokolarne aktivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije