Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBIJANJE BLOKADE

Gadafijev sin šalje brod za Gazu, Izraelci to vide kao provokaciju

gadafijev sin
AFP
09.07.2010.
u 21:44

Brod Amalthea koji plovi pod zastavom Moldavije krenut će sutra na put iz grčke luke Lavrio s teretom od 2.000 tona hrane i lijekova. Na palubi će biti 27 osoba

Libijska dobrotvorna udruga koju vodi Gadafijev drugi sin Saif Al-Islam organizira brod s pomoći za Gazu koji sutra, u subotu, kreće iz Grčke.

Brod Amalthea koji plovi pod zastavom Moldavije krenut će na put iz grčke luke Lavrio, južno od Atene s teretom od 2.000 tona hrane i lijekova, najavili su organizatori agenciji AP. Na palubi će biti 27 osoba - 15 libijskih aktivista te posada u kojoj ima Kubanaca, Haićana, Indijaca i Sirijaca.

- Strah me je, ali naši su životi u Božjim rukama - kazao je Libijac Abduraufel Jaziri.
Jaziri tvrdi da su Izraelci slobodni pretražiti njihov teret te ako im ne budu dozvolili prolaz, što se njih tiče, robu mogu preuzeti i raspodijeliti i Izraelci.

Brod bi trebao ploviti tri ili četiri dana.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Andy David kaže kako je riječ o "jeftinoj provokaciji". Humanitarna pomoć pušta se u Gazu preko kopnenih prijelaza. Izraelska vojska omogućila je pojačan dotok dobra na palestinska područja prošlog tjedna, tvrdi David.

Ključne riječi

Komentara 19

OZ
ozujsko
06:32 10.07.2010.

VS,NATO,EU,SAD,UN,i ostale organizacije,digli se na noge i jadnu S.Koreju osudjuju(i ako nije dokazno da je to ucinila S.Koreja) \"navodno\"zbog torpediranja,J.Korejskog v.broda,a sto su zidovi napali brodove s humatiarnom pomocu(dokazano da nije bilo oruzja na brodovima),cjeli svejt cuti k`o posran,fuj.

OB
-obrisani-
12:06 11.07.2010.

Fale samo Sjeverno-Koreanci, pa su kompletni, he,he.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
12:24 11.07.2010.

Brod je humanitarni, a ne vojni. Uostalom, cionisti su pobili su nekoliko humanitaraca na turskom vojnom brodu, zatim su vratili irski brod, a sada ćemo vidjeti što će biti s libijskim. Gaza danas je ono što je nekada bio varšavski geto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije