Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libija
Povratak na članak

Gadafijev sin Saadi u konvoju prešao u Niger

Saadi je bivši nogometaš s kratkim igračkim stažem u Italiji, bio je i kapetan libijske nogometne reprezentacije, a nakon toga i predsjednik nogometnog saveza.

Komentari 16

MA
Majur
08:46 12.09.2011.

Otisao si,a sarme probao nisi........

VL
Avatar Brumm_Brumm
Brumm_Brumm
09:12 12.09.2011.

@majur Kako nije, pa mati mu je bosanka ???

VL
RE
@rea
11:05 12.09.2011.

Brumm, nije Bosanka već Libijka.

VL
DR
drug
11:52 12.09.2011.

Koji lik... Ne bi dao da mi psa seta na lancu

VL
OB
-obrisani-
12:34 12.09.2011.

sta je u stvari Libija i ko je Gadafi? i zasto smeta mosnicima i MMF Kako je Libija pod vođstvom Moamera el Gadafija “tiranina i ludaka”, kako ga vide na Zapadu, postala najbogatija afrička država potpuno suverena i spremna daa da uvede novu monetu u trgovini sa naftom- islamski zlatni dinar i beskametne kredite. To bi značilo da Zapad više neće moći da kupuje naftu od afričkih zemalja spekulativnim novcem.

VL
OB
-obrisani-
12:36 12.09.2011.

Ogromna Rusija nije imala nikog drugog da je predstavlja u svetu do malog čoveka , dok ogromnu Ameriku predstavlja potomak afričkih robova koji ne može da dokaže da je rodjen makar na Havajima. Nije li to čudno? Svi oni kojiji zalutaju u ove političke vode i pokažu malo više inteligencije i smisla za kvalitetnije i racionalnije vodjenje nacionalnih ekonomija, postaju smetnja i preko noći dobijaju naziv “diktatora i tiranina”. Lihvarskoj vlasteli sa političkom centralom u Londonu su potrebni glupi i poslušni pljačkaši sopstvenog naroda.

VL
OB
-obrisani-
12:37 12.09.2011.

Problem kod Libije je bio u tome što se ovi akviferi nalazili tačno ispod pustinjskog dela zemlje na jugu, dok 95 posto stanovništva Libije (od ukupno 6,5 miliona) živi u priobalnom delu. Iskopati velike bunare do akvifera i onda preselitii šest miliona ljudi u pustinju jednostavno je bilo neizvodljivo. A Libiji je voda preko potrebna, jer ima veoma male obradive površine zemlje, oko 1 posto od čitave teritorije i hranu mora da uvozi. I “ludak “ Gadafi je odlučio da vodu iz ovih akfera jednostavno dovede do gradova i velikih naselja. A to je značilo postaviti u pustinji cevovod od nekoliko hiljada kilometara, tačnije preko 3900 kilometara. To je više nego što je cela zapadna Evropa. Ali, kad je neko “lud” i shvata da mu novac od nafte i oružije ništa ne znače ako nema vodu, ako nema svoju poljoprivredu, ako ne može da razvija sopstvenu industriju, da održava sopstveni narod onda on mora to svoje “ludilo” da primeni. I Gadafi je pokrenuo veliki projekat izgradanje bunara i cevovoda koji će transportovati vodu preko pustinje. Pojekat je nazvan Velika veštačka reka (Great man-made river project).

VL
OB
-obrisani-
12:38 12.09.2011.

O kakvom se magalomanskom i “ludačkom” projektu radi govore sledeći podaci. Projekat je zamišljen da se radi 26 godina u četiri faze. Dve su već završene,a treća faza je spajanje ove dve. Libija namerava da na ovaj način dobije 1600 000 hektara obradivog zemljišta. Oko 70 posto vode iz akvfera je namenjeno za poljoprivredu , a ostatak će ići u gradove. Za industriju , prema planu vlade, nije namnjeno ništa. Suviše kvalitetna voda za industriju. Čitav cevovod je građen od velikih cilindara napravljenih novom tehnologijom natezanja betona koji se transportuju hiljadama kilometara putevima kroz pustinju koji su za to izgrađeni. Oko 3700 kilometara puta je napravljeno. Faza jedan ima ukupno 1600 kilometara cevovoda, a faza dva ima dužinu od 2155 kilometara. Bili su u fazi spajanja kada je počelo bombardovanje Libije. Zar nije cudno da se jedan diktator tako ponas??? jos ga proglase ludim

VL
OB
-obrisani-
12:40 12.09.2011.

Kako je Libija pod vođstvom Moamera el Gadafija “tiranina i ludaka”, kako ga vide na Zapadu, postala najbogatija afrička država potpuno suverena i spremna da uvede novu monetu u trgovini sa naftom- islamski zlatni dinar i beskametne kredite. To bii značilo da Zapad više neće moći da kupuje naftu od afričkih zemalja spekulativnim novcem.

VL
OB
-obrisani-
12:40 12.09.2011.

Koliko je “lud” Moemer el Gadafi (kako ga Zapad stalno prikazuje), vidi se iz toga da je veoma brzo ujednio sva plemena, posebno dve velike libijske etničke grupe zbog kojih je Libija uvek morala da bude podeljena na dva administrativna dela. Gadafi je napravio jaku unitarnu državu. Naftne ugovore sa stranim kompanijama je napravio tako da je najveći deo novca od nafte ostajao Libiji i to na korist narodu, tako što je glavna naftna kompanija bila 100 posto u vlasništvu države. Proizvodnju nafte sveo je na samo jedan dolar po barelu, dok je kod drugih zemalja cena išla i preko 100 dolara.

VL
OB
-obrisani-
12:42 12.09.2011.

Zar onda napad na Libiju nije napad za naftu?

VL
CH
chainsaw.
12:58 12.09.2011.

12.09.2011. u 12:42h brko7 je napisao/la: -------------------------------------------------------------------------------------------- brko. ovdje nije rijec o gadafiju senioru i onome sto zapad misli o njemu. clanak je o gadafiju junioru, razmazenom osrednjem nogometasu, nekompetentnom predsjedniku nogometnog saveza i magalomanskom ulagacu u filmsku industriju. kukavna mu majka, ima da se sada ubije od dosade….

VL
OB
-obrisani-
13:09 12.09.2011.

12.09.2011. u 12:58h chainsaw. je napisao/la: 12.09.2011. u 12:42h brko7 je napisao/la: -------------------------------------------------------------------------------------------- brko. ovdje nije rijec o gadafiju senioru i onome sto zapad misli o njemu. clanak je o gadafiju junioru, razmazenom osrednjem nogometasu, nekompetentnom predsjedniku nogometnog saveza i magalomanskom ulagacu u filmsku industriju. kukavna mu majka, ima da se sada ubije od dosade…. ....... mani se zapadne stampe . On nije uzrok sto je napadnuta Libija. Zapadni mocnici se sluze lazima kako bi bi mu rasturili drzavu i pljacali je za svoje potrebe

VL
AN
anteS
13:13 12.09.2011.

Svi se sada pitaju: Gdje se krije Moamer Gadafi ? Odgovor mi izgleda prilično jasan: Kod svojeg dobrog prijatelja doživotnog bivšeg predsjednika RH Stipe Mesića. Prijateljstvo nije mala stvar. a g.Mesić je o svojim prijateljskim odnosima s Gadafijem opširno obavijestio našu javnost.

VL
Avatar flegmatik
flegmatik
21:29 12.09.2011.

Moamer Gadafi je sada u Izraelu. Ima tamo nekih prijatelja.

VL
IR
irani
07:08 13.09.2011.

Neki ovdje pisu, jedan vrsi veliku nuzdu ... Oh Happy Day !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.