Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBIJSKI PREDSJEDNIK SA RODBINOM STRADALIH PUTNIKA ZRAKOPLOVA

Gadafi se susreo s obiteljima žrtava Lockerbiea

gaddafi
Reuters
26.09.2009.
u 09:16

Usporedio je kako je Lockerbie slučaj sličan američkom bombardiranju Libije 1986. godine tijekom kojega je 40 osoba smrtno stradalo, među kojima i posvojena kćerka libijskog predsjednika.

Libijski predsjednik Muammar Gadafi izjavio je u razgovoru za CNN kako se susreto s dijelom obitelji žrtava stradavanja Pan Amov zrakoplova iznad škotskog grada Lockerbiea 1988. godine.

Susret je protekao u prijateljskom ozračju, komentirao je libijski lider ističući kako je izrazio sućut rodbini koja je izgubila svoje najmilije. Libija je službeno preuzela odgovornost za taj bombaški napad i platila milijarde dolara odštete obiteljima žrtava.

Usporedio je kako je Lockerbie slučaj sličan američkom bombardiranju Libije 1986. godine tijekom kojega je 40 osoba smrtno stradalo, među kojima i posvojena kćerka libijskog predsjednika.

Bez obzira je li riječ o slučaju Lockerbie ili bombardiranju 1986 protiv Libije, mi smo obitelji, a terorizam u bilo kojem obliku nam je zajednički neprijatelj, izjavio je Muammar Gadafi.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
11:47 26.09.2009.

Mozemo o Gadafiju reci mnogo toga, ali je ipak istina, da se on \"razvija\" u pravom smijeru: 1.) Zavraca terorizam, za kojeg danas misli,da ne vodi nicemu i ne rjesi nista; 2.) Priznaje Izraelu pravo na postojanje i ne negirara patnji Zidova u Holokaustu, kao sto to iranski diktatorcic Ahmo mali radi ...

ME
Melkior
13:29 26.09.2009.

Normalnome nista jasno Gadafi nikad nije priznao da stoji iza atentata u Lockerbyju ali je ipak platio odstetu. Pa pitam sve prisutne jesu li ikada placali odstetu i ispricali ne netkome za nesto sto nisu uradili?

PO
pocrn
11:02 26.09.2009.

..tja.. ..jos jedan diktatorcic u nizu poznatih nam, koji bi eto zelio, a on osobno i misli kako je roden za to,..biti celnik svih muslimana svijeta..,pak nista od toga, imamo mi tu maloga pijuna Nedzu a i Chavez se opasno slizo sa muslimanima nije iskljuceno da se i on osobno uvali tu, pa tu je i Bin-L zvani stalagnit, te na kraju nikako da se zaborave beznacajne mule, imami, ajatolasi,bule a i ostala teheranska bagra.!Dakle kandidata je mnogo, a glede povijesti i tradicije buducnost im je zapravo medjusobno perverzno ukokavanje.!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije