Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFRIKA

Gadafi predlaže podjelu Nigerije po uzoru na raspad Jugoslavije

Gadafi
AFP
30.03.2010.
u 08:43

Gadafi je ranije predlagao da se najmnogoljudnija afrička zemlja podijeli na sjeverni muslimanski i južni kršćanski dio, dok sada predlaže podjelu po etničkom kriteriju na nekoliko država, prenosi agencija JANA.

Libijski predsjednik Moamer Gadafi predložio je da se Nigerija podijeli po uzoru na bivšu Jugoslaviju. Naime, u toj zemlji već mjesecima bjesne sukobi između kršćana i muslimana u kojima glavu gubi stotine ljudi. No, njegov prijedlog nije se nimalo svidio nigerijskim vlastima, pa je Libija još ranije ovog mjeseca pivukla svog veleposlnika iz te zemlje.

Naime, Gadafi je predlagao da se najmnogoljudnija afrička zemlja podijeli na sjeverni muslimanski i južni kršćanksi dio, dok sada predlaže podjelu po etničkom kriteriju na nekoliko država, prenosi agencija JANA.

Nigerija je važna zemlja jer je iznimno bogata naftom, pa je i zanimanje cijele Afričke unije za njezinu sudbinu golemo.

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:36 30.03.2010.

Vecernjak bas voli ovog diktatora, svako malo objavljuje neke njegove gluposti....

UK
Ugo Kajvez
11:40 30.03.2010.

Izgleda mi na slici ko neki hippy iz \'68 ......

OR
orisis
10:54 30.03.2010.

Gadafi i njegovi biseri!Krasan prijedlog ali tko bude dobio Deltu Nigera koja je najbogatija naftom?Bojim se da to klanje je tek pochelo i ne che prestati tako dugo dok bude nafta glavni energent.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije