Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazi iz zemlje?!

Gadafi polako putuje prema Nigeru i Čadu. Steže se obruč oko njega?

gadafi
AFP/PIXSELL
Autori: luc, mvi/VLM
07.09.2011.
u 07:59

Pobunjenički izvori tvrde da se pukovnik skriva na jugu zemlje u okolici sela Ghwat, a pomažu mu lojalna libijska plemena

Pukovnik Gadafi najvjerojatnije je napustio libijsku pustinju u okolici Bani Walida i, uz pomoć lojalnih plemena, krenuo južnije prema Čadu ili Nigeru, prenio je Reuters izjave jednog od vojnih čelnika nove libijske vlasti.  Hisham Buhagiar koji je zadužen za pronalazak bivšeg libijskog vođe potvrdio je kako se prema novim izvješćima Muammar Gadafi skriva u selu Ghwat na jugu zemlje, oko 950 kilometara južno od Tripolija i samo 300-tinjak kilometara sjeverno od libijske granice s Nigerom.

- Zasigurno je napustio Bani Walid, a zadnji tragovi upućuju na to kako je u okolici Ghwata. Očevici su vidjeli kolonu vozila kako odlazi u tom smjeru… Mnogi naši izvori tvrde da pokušava otići što južnije prema Čadu ili Nigeru – kazao je Buhagiar.

Pobunjeničke snage vjeruju da Gadafi putuje u koloni od 10-ak automobila, a kao sklonište koristi šator.

– Sigurno je u šatoru jer znamo da ne želi odsjedati u kući. Mnogi svjedoci tvrde kako su vidjeli vozila i postavljeni šator – objasnio je Buhagiar i dodao da još uvijek nitko nije vidio samog Gadafija.

Glasnogovornik Libijskog nacionalnog vijeća Anis Sharif kazao je za Reuters kako Gadafija prate uz pomoć obavještajnih podataka, te da su ga opkolili u krugu 60 kilometara.

>>Gadafi bježi u Burkinu Faso u dogovoru 
s pobunjenicima?

Komentara 39

OB
-obrisani-
17:21 07.09.2011.

dakle opet žestoki forumski sukob na relaciji muslimani-židovi... zašto ne odete to rješavat negdje na bliski istok, nas to ovdje ne zanima...

Avatar delminium
delminium
09:17 07.09.2011.

I Mesić je još na slobodi.

OB
-obrisani-
13:45 07.09.2011.

Patriot možeš li ti razumjeti što si napsiao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije