Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lovu na diktatora

Gadafi na lokalnoj televiziji: Neprijatelj mora biti uništen!

Libija (1)
Reuters/AFP
25.08.2011.
u 13:17

Libijski pobunjenici poručili su da će danas uhvatiti Gadafija istodobno razmjenjujući vatru s diktatorovim lojalistima.

NATO bombardira Gadafijev rodni grad Sirte, javljaju svjetski mediji, no još ne znaju gdje se nalazi libijski diktator.

Moamar Gadafi obratio se predvečer Libijcima preko lokalne televizije Al-Orouba i u audio poruci poručio da neprijatelji moraju biti uništeni. Kazao je da se Libijci moraju "boriti i uništiti pobunjenike u Tripoliju te kako za njih neće biti sigurnog mjesta", javlja Reuters.

Pobunjenici su u Gadafijevoj palači koju su zauzeli pronašli album sa fotografijama Condoleeze Rice, bivše američke državne tajnice. Pretpostavlja se da je album pripadao Moamaru Gadafiju, pišu svjetski mediji. Gadafi je, naime, još 2007. godine u intervjuu za Al Jazeeru kazao kako mu je Condoleeza Rice "voljena" Amerikanka.

Libijski pobunjenici vjeruju da se diktator Moamar Gadafi skriva u jednom od stanova u stambenim zgradama koje su okružili, a nalaze se u blizini Gadafijeve rezidencije u Tripoliju, javlja CNN.

Pobunjenici su poručili da će danas uhvatiti Gadafija istodobno razmjenjujući vatru s diktatorovim lojalistima.

– Uhitili smo petoricu Srbijanaca koji su nam rekli da su građevinski radnici. Mi smatramo da bi oni mogli biti progadafijevi snajperisti – objavili su libijski pobunjenici, prenosi B92. Svi uhićeni na sigurnom su unutar međunarodne zračne luke u Tripoliju. Pobunjenici još pokušavaju osigurati put od prijestolnice do zračne luke, koji je pod njihovom kontrolom, ali se nalazi pod žestokom vatrom Gadafijevih snaga.

Sa zarobljenicima je nemoguće kontaktirati dok "istraga ne bude završena", a pobunjenici provjeravaju s tvrtkom za koju muškarci navodno rade jesu li zaista njezini zaposlenici. 

– Uhitili smo brojne afričke borce kada smo došli ovdje – objavili su pobunjenici i dodali da zračna luka nije oštećena, ali da postoje problemi na putu koji vodi do nje.

Veleposlanik Srbije u Libiji za sada nema informacije o navodnom uhićenju petorice državljana Srbije u blizini prijestolnice. 

– Ovdje je rat, čuje se pucnjava, nema struje, mrak je... Nemamo informacije o tome da su zarobljeni srbijanski državljani – rekao je službenik veleposlanstva u Tripoliju.

Komentara 66

DU
Deleted user
15:44 25.08.2011.

ma tako je bre starhinjo.........

IT
i_tata_bi_sine
22:19 25.08.2011.

Uhitili smo petoricu Srbijanaca koji su nam rekli da su građevinski radnici. ........... Koliko se ja sjećam 1995 svi su bili kuhari :-)

GR
grm
13:58 25.08.2011.

ni mene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije