Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija sumnja

G. Raos namještala poslove za obnove Doma Brune Bušića?

'13.05.2010.Split. Studentski dom Bruno Busic u Splitu.Ravnateljica Gordana Raos optuzena zbog zloupotrebe polozaja. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
13.05.2010.
u 17:00

Posao je mimo natječaja dodijeljen Adaptaciji, iako je za 256.000 kuna povoljnija bila ponuda firme Toplo i hladno

Gordana Raos, ravnateljica Studentskoga centra Split, prijavljena je zbog zloporabe položaja u gospodarskom poslovanju jer policija sumnja da je namjestila poslove tijekom obnove Studentskog doma Brune Bušića Anti Mužiniću iz Srinjina, direktoru firme Adaptacija. Početkom 2009. poništen je objavljeni javni natječaj za izvođača sanacije sanitarnih čvorova, a ravnateljica je bez novog natječaja i protivno odredbama Statuta Studentskog centra posao dodijelila Adaptaciji. Radove je platila 635 tisuća kuna iako su se na poništeni natječaj javile i druge osjetno povoljnije tvrtke. Najbolju ponudu dala je tvrtka Toplo i hladno iz Kaštel Novog, koja je iste radove bila spremna obaviti za oko 380.000 kuna. Ravnateljica je Mužiniću preko Studentskoga servisa isplatila još 25.000 kuna na ime nekih dodatnih radova koji nikada nisu obavljeni.

Policija je sumnjiči i da je tijekom 2008. i 2009. protivno Statutu, Zakonu o javnoj nabavi i bez odobrenja Upravnog vijeća Studentskog centra dogovorila radove na Studentskom domu. Iako to nije smjela napraviti bez odobrenja Vijeća, u četiri slučaja isplatila je više od 200 tisuća kuna. Gordana Raos odbacuje navode iz kaznene prijave.

– Ja sam jednostavno osupnuta i ne znam kome odgovaraju ovakve insinuacije zbog dobrog djela koje sam napravila za taj studentski dom, u koji se nije ulagalo 20 godina. Natječajni postupak za izvođača radova proveden je u skladu sa zakonom i to u vrijeme kad ja nisam bila u Centru – kazala je prijavljena ravnateljica. Ante Mužinić prijavljen je i zbog štete koju je nanio državi. Za 2008. i 2009. nije obračunao porez, a u proračun nije uplatio više od pola milijuna kuna.

– Da je firma koja je s nama radila imala probleme s plaćanjem PDV-a, meni nije poznato – zaključila je G. Raos.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije