Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve u obrazovanje

G. Lucas opet iznenadio: Milijarde od Star Warsa će - donirati!

'lucas_nnn_kul_130112'
''
04.11.2012.
u 13:15

- Obrazovanje je ključ preživljavanja čovječanstva. Moramo planirati našu kolektivnu budućnost, poručio je George Lucas.

I dok se fanovi vjerojatno još nisu stigli ni pomiriti s činjenicom da je Georga Lucas Star Wars franšizu prodao Disneyju, stigla je nova senzacija.

Lucas, je naime, objavio priopćenje u kojem će glavninu novca od vrtoglavih 4 milijarde američkih dolara za prodaju Star Warsa - donirati u humanitarne svrhe!

Tako će George Lucas ubrzano postati jedan od najvećih filantropa u povijesti, uz bok Billu Gates i Warrenu Buffettu. 

"Većinu svog bogatstva posvećujem poboljšanju obrazovanja. Ono je ključ preživljavanja čovječanstva. Moramo planirati našu kolektivnu budućnost, a prvi korak počinje s društvenim, emotivnim i intelektualnim alatima koje prenosimo na našu djecu. Kao ljudi najveći alat koji nam omogućuje preživljavanje je naša mogućnost da razmišljamo i da se prilagođavamo, kao učitelji, pripovjedači i komunikatori. Naša je odgovornost da to nastavmo činiti i dalje.

George Lucas se 2010. godine Bill Gatesu i Warrenu Buffetu (koji su zajedno donirali više od 45 milijardi dolara) da će do kraja života pokloniti barem polovicu svog bogatsva. Osnovao je Obrazovnu zakladu George Lucas i web stanicu Edutopia.org kako bi pomogao u reformi i poboljašnju obrazovanja. Zaklada daje prednost praktičnim projektima u odnosu na standarne testove i učenje iz tradicionalnih školskih udžbenika. Potiče inovativne metode učenja koje su se već iskazale u učionicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije