Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjetina kolonija

Fundus od 200 umjetničkih djela spreman je za izložbu

'kolonija_anp_sis_031010'
''
04.10.2010.
u 04:00

Najmlađi sudionik "Jeseni u Petrinji 2010." bio je 13-godišnji učenik OŠ Mate Lovraka Željko Drobnjak.

Tridesetak slika različitih motiva i tehnika ostavilo je 14 sudionika 5. likovne kolonije "Jesen u Petrinji 2010", održane u subotu u organizaciji pododbora SKD-a Prosvjeta.

– Iznimno sam zadovoljna odzivom i kvalitetom radova kojima smo povećali fundus od 200 slika s dosadašnjih sedam likovnih susreta po Baniji i pet jesenskih kolonija u Petrinji. Na putu smo prema dogovoru o prvoj izložbi djela toga likovnog blaga u Galeriji "Krsto Hegedušić" – rekla je predsjednica Organizacijskog odbora kolonije i pododbora SKD-a Prosvjeta u Petrinji Mara Vilus.

Iskustvom i znanjem prednjačili su akademski slikar Miloš Popović iz Zagreba te iz Karlovca akademski slikar Đorđe Petrović i likovni pedagog u mirovini Mile Knežević, sudionik 500 takvih umjetničkih okupljanja.

Anica Potočki u Karlovcu drži obrt, a slobodno vrijeme posvećuje slikanju, a Jasna Anđelić iz Jastrebarskog uz uživanje uz kist, boje i platno piše i poeziju, objavila je zbirku stihova "Tiša od tišina". Najmlađi, 13-godišnji osmaš OŠ Mate Lovraka iz Petrinje Željko Drobnjak, jedini je predstavljao mladež SKD-a Prosvjeta iz Petrinje, a međunarodnom značaju kolonije pridonijela je gostujuća trojka iz Velike Kladuše, Hajrudin Osmanagić, Fikret Abdić Todo i Hasan Bekanović. Iz Gline je došao Vladimir Gregurić, iz Petrinje Nevenka Božiček, a još su stvarali Velimir Sekulić, Miroslav Krnić i Milan Lapčić.

– Vaši radovi predstavljaju kulturnu, zavičajnu i duhovnu vrijednost – kazao je uz predaju priznanja Milan Oblaković, zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije. Za kraj likovnih susreta prvi put u Petrinji javno je nastupila glazbena i folklorna sekcija domaćeg pododbora SKD-a Prosvjeta.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:32 04.10.2010.

People String Najbolja vrsta zarade preko interneta je People String. To je socijalna mreža kao Facebook ili Twitter... Možete raditi sve što i tamo, a za to dobijate novac. People string ili posao bez ulaganja je zaista posao u kojioji netrebate uložiti niti 1 kunu. POTPUNO BESPLATNO! Skupljaju se tzv. People Points (PP) i na kraju mjeseca na osnovu PP tj. vaše aktivnosti na stranici ti se bodovi pretvaraju u novac. Isplata se vrši kada se skupi 25$ a isplačuju preko Visa,Master Card,Alert Pay, Pay Pal... Jako je zanimljivo i svakako trebate probati. Evo tutorijal što se sve može raditi na People Stringu. http://www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik Besplatan link za registraciju: http://www.peoplestring.com/?f=nenozd Ako ste aktivni na Facebooku i imate dosta prijatelja ovo je super mogućnost za zaradu. Probajte,besplatno je i jako brzo možete dobiti prvih 25$.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije