Naslovnica Vijesti Svijet

Füle digao ruke od Bosne i Hercegovine

Stefan Füle, povjerenik Europske komisije za proširenje, razočaran rezultatima razgovora s čelnicima sedam najutjecajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, odlučio je okončati svoj angažman u provedbi presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.
18. veljače 2014. u 22:08 29 komentara 7942 prikaza
Stefan Fuele
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Stefan Füle, povjerenik Europske komisije za proširenje, razočaran rezultatima razgovora s čelnicima sedam najutjecajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, odlučio je okončati svoj angažman u provedbi presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

– Vrijeme je da institucije BiH preuzmu to na sebe i da riješe problem –kazao je Füle i dodao da je provođenje te presude ključ za napredak BiH prema članstvu u EU, ali i zaštitu prava građana BiH. 

>> 'Lideri Njemačke i Francuske osobno se trebaju uključiti i reći što misle o BiH'

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • apolon:

    A pametna Pusićka bi uvela BiH po brzom postupku u EU, to je samo još jedan dokaz da je sadašnja politička elita nedorasla vremenu i posve izgubljena u prostoru! Bosna neće u E.U najmanje 20god. zato je i potrebno graditi ... prikaži još!jmanje 20god. zato je i potrebno graditi Pelješki most!

  • Bogočin:

    Nije ovo loše. Rezolucija EU parlamenta je na stolu a bošnjački političari i dalje inzistiraju na unitarističkim principima. Europa traži federalizaciju i poštivanje prava svih naroda i građana, a begovi bi uporno sami vladali. Nije ni njima laHko. Cijelo vrijeme ... prikaži još! su svoju bošnjački raju uvjeravali da će na kraju BiH biti unitarna država s Bošnjacima kao temeljnim narodom. Doduše Ameri su ih u tome sdušno podržavali. Uspostava posljednje vlasti u FBiH bez legalnih i legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda je na kraju doživjela potpuni fijasko. Na kraju se je pokazalo da su Hrvati jedini vodili konstruktivnu politiku u BiH, zagovarajući federalni ustroj na konsocijacijskim principima. Srbi su tražili i traže labavu konfederaciju s ciljem raspada kad se za to ukaže prilika, a Bošnjaci cijelu BiH za sebe ili barem FBiH. Za Hrvate tu nebi bilo mjesta, dugoročno niti kao nacionalnoj manjini. Na kraju su u MZ shvatili da je BiH održiva upravo samo onako kako su to Hrvati tražili ili će se država raspasti i to u nekontroliranom kaosu.

  • dzukaficuka:

    Ovako ako nastave evo RATA opet na vrata.Tako je i pocelo poslje ko Lavina dok nije se sjurilo sve dolje nije se prestajalo.Islamisti u BIH pocev od Bakira Izetbegovica itd pale vatru jer imaju sigurno na uvid da sacuvaju pokradenu ... prikaži još! imovinu i nasljestvo od Alije.Hrvatskim politicarima bi bilo pametnije se povuci iz svih institucija VL BiH i to ODMAH.