Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosta mu je

Füle digao ruke od Bosne i Hercegovine

Stefan Fuele
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
18.02.2014.
u 22:08

Stefan Füle, povjerenik Europske komisije za proširenje, razočaran rezultatima razgovora s čelnicima sedam najutjecajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, odlučio je okončati svoj angažman u provedbi presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

Stefan Füle, povjerenik Europske komisije za proširenje, razočaran rezultatima razgovora s čelnicima sedam najutjecajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, odlučio je okončati svoj angažman u provedbi presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.

– Vrijeme je da institucije BiH preuzmu to na sebe i da riješe problem –kazao je Füle i dodao da je provođenje te presude ključ za napredak BiH prema članstvu u EU, ali i zaštitu prava građana BiH. 

>> 'Lideri Njemačke i Francuske osobno se trebaju uključiti i reći što misle o BiH'

Komentara 29

AP
apolon
22:45 18.02.2014.

A pametna Pusićka bi uvela BiH po brzom postupku u EU, to je samo još jedan dokaz da je sadašnja politička elita nedorasla vremenu i posve izgubljena u prostoru! Bosna neće u E.U najmanje 20god. zato je i potrebno graditijmanje 20god. zato je i potrebno graditi Pelješki most!

BO
Bogočin
22:47 18.02.2014.

Nije ovo loše. Rezolucija EU parlamenta je na stolu a bošnjački političari i dalje inzistiraju na unitarističkim principima. Europa traži federalizaciju i poštivanje prava svih naroda i građana, a begovi bi uporno sami vladali. Nije ni njima laHko. Cijelo vrijeme su svoju bošnjački raju uvjeravali da će na kraju BiH biti unitarna država s Bošnjacima kao temeljnim narodom. Doduše Ameri su ih u tome sdušno podržavali. Uspostava posljednje vlasti u FBiH bez legalnih i legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda je na kraju doživjela potpuni fijasko. Na kraju se je pokazalo da su Hrvati jedini vodili konstruktivnu politiku u BiH, zagovarajući federalni ustroj na konsocijacijskim principima. Srbi su tražili i traže labavu konfederaciju s ciljem raspada kad se za to ukaže prilika, a Bošnjaci cijelu BiH za sebe ili barem FBiH. Za Hrvate tu nebi bilo mjesta, dugoročno niti kao nacionalnoj manjini. Na kraju su u MZ shvatili da je BiH održiva upravo samo onako kako su to Hrvati tražili ili će se država raspasti i to u nekontroliranom kaosu.

DZ
dzukaficuka
22:50 18.02.2014.

Ovako ako nastave evo RATA opet na vrata.Tako je i pocelo poslje ko Lavina dok nije se sjurilo sve dolje nije se prestajalo.Islamisti u BIH pocev od Bakira Izetbegovica itd pale vatru jer imaju sigurno na uvid da sacuvaju pokradenu imovinu i nasljestvo od Alije.Hrvatskim politicarima bi bilo pametnije se povuci iz svih institucija VL BiH i to ODMAH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije