Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fuchs: Učenici će ove godine možda ići ranije na zimske praznike

Fuchs je komentirao i početak školske godine.
19. studenoga 2020. u 20:47 8 komentara 32560 prikaza
Radovan Fuchs
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je u Dnevniku Nove TV, gdje je otkrio kako se zasad neće uvoditi nove mjere u sustav obrazovanja.

''Ako se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primijene neke od mjera koje bi vodile k tome'', rekao je i poručio da se zasad ne razmišlja o online nastavi

Na pitanje razmišlja li se o ranijim zimskim praznicima, Fuchs je kazao da postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici, ali u slučaju da za time bude epidemiološke potrebe

''U tom bi se slučaju cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali to je nešto što se mora raspraviti na nacionalnoj razini'', objasnio je.

Fuchs je komentirao i početak školske godine.

''Mi cijelo vrijeme radimo i proizvodimo nastavne materijale. Oni su uvijek jedno dva tjedna ispred onoga što se predaje u školama da bi, u slučaju online nastave, imali sve gradivo pripremljeno unaprijed'', objasnio je i dodao da nastava uživo ovisi o tehničkim mogućnostima svake škole, ali više je mogućnosti i materijala za online nastavu.

Kada se govori o maturantima, Fuchs je kazao da se razgovara o tome kako će se provesti matura. ''To će ovisiti o tome koliko će ovakva situacija trajati, hoće li se nastava stabilizirati. Ako uspijemo održati nastavu na ovoj razini, to će sigurno biti puno bolje za maturante'', kaže ministar i dodaje da je Ministarstvo dalo nalog NCVVO-u da pripremi nekoliko mogućih scenarija za državnu maturu, rekao je za Dnevnik Nove TV.

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • ja-ma:

    Pa tako sam i mislila. Čeka se da prođe Advent, pa će se onda produžiti zimski praznici da elita može na skijanje. Nebitno koliko će mrtvih biti zbog toga i što će djeca imati kraće ljetne praznike.

  • Dinamo_Zg:

    Ako bude epidemioloske potrebe?? Znaci sad je dobro stanje u skolama? Covjek ga bas bubne i ostane ziv :D

  • Zvolen2:

    Nemas ti prika pojma !