Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovan Fuchs

Fuchs: Nema više upisa izvan kvote i plaća viših čak 60 posto!

fuchs
Željko Hladika/Pixsell
17.05.2011.
u 21:00

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta govori o zakonima koji su posvadili akademsku zajednicu

Zakoni o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu koji bi na sjednicu Vlade trebali doći prekosutra podijelili su akademsku zajednicu. O tome što će se njima urediti pitali smo resornog ministra.

Koje su to ključne promjene što će ih zakoni donijeti?

U novom zakonu predlažemo ukidanje školarine. Studenti bi se na javna učilišta upisivali besplatno i nastavljali bi studirati bez plaćanja dok redovito ispunjavaju obveze. Istodobno, zakoni predviđaju stvaranje poveznice između tržišta rada, gospodarstva i znanosti odnosno visokog obrazovanja.

Tko će određivati tko je to redoviti student?

Kriterije u određivanju pojma „redoviti student“ određivat će fakulteti pojedinačno – u skladu s temeljima autonomije sveučilišta i akademske samouprave.

Više o zakonima koji su posvadili akademsku zajednicu, a kojima se predlaže besplatan upis na studije i nastavak studiranja bez školarina za sve redovite studente, pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 11

OB
-obrisani-
22:30 17.05.2011.

Ajd da vidimo što će se pretvoriti u djelo od svih ovih riječi!

CH
chemica
22:36 17.05.2011.

Kao i sve do sada. Bit će jedno veliko NIŠTA. Ma samo da nas vrate na razinu devedesete godine i bio bi bog bogova.

DK
dkatica2
09:19 18.05.2011.

fucks , velika lopina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije