Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed zbog maski u K. TOPLICAMA
Povratak na članak

Fuchs: Možda mogu lakše razumjeti nekoga tko se boji cijepljenja, ali ovo ne mogu razumjeti

Maska se mora nositi i smatra da ravnatelj postupa ispravno, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Nada se da će se situacija riješiti i da će roditelji promijeniti stav

Komentari 43

ZS
zvonimir.super
18:22 15.09.2021.

Djeca onkološki bolesnici nose maske godinama, nijedno se nije ugušilo, ali njegov sinčić ne može je nositi 30 sekundi?

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
06:26 16.09.2021.

Ne razumije "TO ni samo sebe , vratio bi na par dana Staljina i komunizam radi ovakvih - poboljsao svijet!

VL
Avatar DIXI
DIXI
07:07 16.09.2021.

Veli ravnatelj na TV: dvije minute za cijeli dan. Čini se stvarno podnošljivo. Apsurdni i nerazumno tvrdoglavi roditelj , štetočina na uštrb razvoja i ukupnog (uključivo mentalnog) zdravlja djeteta. Trauma iz vlastitog djetinjstva?

VL
ZA
Zagorec71
14:27 15.09.2021.

Volio bih da roditelji imaju novaca pa da daju dijete u privatnu osnovnu školu. Naravno ne katoličku nego građansku.

VL
ZA
Zagorec71
09:44 15.09.2021.

Fuchs i suradnici prijete roditeljima oduzimanjem djeteta. Dijete će za najviše 5 godina biti punoljetno. Što će to dijete misliti o institucijama države koja bi ga odvojila od roditelje. I na kraju, koliko li je opravdanih razloga da se takvi postupci pokrenu, a ovdje da je bilo volje, i ravnatelj škole, rezervnim hodnikom mogao je uvesti (ne mora osobno on) učenika u učionicu. Ne, nego đakonski, ili bu tak kak ja velim ili buš v pekul.,..... Jadno smo društvo....bez volje za pomaganje....svi bi samo vladali.

VL
BR
Bring
09:39 15.09.2021.

Da si imalo upoznat s studijama o štetnosti,nikad ovo ne bi izjavio,pozivate se na znanost ,a sami ignorirate ono što vam ne ide niz agendu.Studija Univerziteta Swansea je vrlo jasna !

VL
Avatar Dokman
Dokman
09:33 15.09.2021.

Zašto ne možeš razumjeti? Pa jasno je da maska neusporedivo više šteti nego koristi. Pogotovo!!!!! za djecu!

VL
BR
Breoxs
09:46 15.09.2021.

Prosvjedi se ne smiju održavati pred školom. Prosvjed treba organizirati pred Ministarstvom prosvjete. Ovaj jadni ravnatelj ima samo probleme, ali kad se u Zagrebu ispred zgrade ministarstva okupi 1.000 ljudi, e to je već druga priča.

VL
TO
TORQUEMADA
20:48 15.09.2021.

Dođe li do bilo kakvog sudskog procesa, bit će zanimljivo naći uporište u zakonu koje bi išlo u korist državi, s obzirom da se mjere proglašavaju i tumače proizvoljno i neprincipijelno, daleko od znanstveno potvrdivog temelja. Već zdrav razum pruža otpor na neke ovdje spomenute odluke.

VL
TO
tomzag
11:37 15.09.2021.

Ja ne mogu razumjeti daljnji teror stanovništva. Cjepiva ima na lopate. Čemu ucjene, čemu maske? Otkad se to cijepljeni boje necijepljenih? Ukidajte sva ograničenja ljudskih prava uključujući pravo na disanje i ukidajte besmislene potvrde. Naročito pustite djecu na miru. Ovo više nema veze s virusom. Svatko je odgovoran za sebe.

VL
DU
Deleted user
09:34 15.09.2021.

pa zar nije svaki strah jednak pred slovom zakona. bio on od igle, komarca ili žutih balona. zar nije selektivno razumijevanje domena opk poremećaja. ako ste već dali šansu da mentalno poremećene osobe imaju pravo iskazivati strah, nemate to pravo oduzeti i funkcionalnim članovima društva

VL
GO
Golibos
10:10 15.09.2021.

Fuchs je izrekao prijetnju: “nadam se da se neće oduzeti dijete”. ODUZETI dijete zbog protesta roditelja? Koje ludilo! Ako je to zaista rekao onda je ovo prešlo sve granice. Gospodine Fuchs, ako to dijete pročita ovo što ste rekli? Kakav stres će ono prolaziti sljedećih mjeseci. Da li ste o tome razmišljali kad ste to izgovorili?

VL
ST
struj
09:52 15.09.2021.

Što vi to glumite, djecu ćete proganjati po hodnicima imate li pameti ako jedno djete donese koronu u školu svi će morati u izolaciju. Nikakva maska tu ne bude pomogla.

VL
Avatar Mega_London
Mega_London
09:53 15.09.2021.

Vlast se bez ikakve potrebe inati i provocira prosvjede, a trebala bi biti pametnija. Najbolje bi bilo donijeti PRIVREMENU mjeru oslobođenja nošenja maske za to dijete, da barem ide na nastavu, a onda u miru rješavati problem s roditeljima ili s kime već.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.