Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024.

Fuchs: 17. travnja bilo je u planu 6 državnih natjecanja

Zagreb:  Radovan Fuchs dao je izjavu medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
19.03.2024.
u 09:09

Mora se utvrditi treba li nadoknađivati izborni dan u školama. Ne zna se kako će se isplaćivati dnevnice mentorima, kaže ministar

Predsjednik ima pravo proglasiti neradni dan, no nema pravo intervenirati u satnicu škola, nastavni plan i program – kazao je tako ministar obrazovanja, Radovan Fuchs komentirajući jučer, na državnom stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola koji se održava u Opatiji, činjenicu da su izbori raspisani za sredinu tjedna, 17. travnja.

Poručio je, među ostalim, da je upravo na izborni dan planirano šest državnih natjecanja, već je provedena javna nabava i rezervirana su mjesta u hotelima pa se ne zna kako će se, kaže, isplaćivati dnevnice mentorima, ako je taj dan neradan.

– Mi sad moramo početi razmišljati što ćemo s ovim genijalno odabranim danom izbora. Mora se utvrditi treba li nadoknađivati taj dan u školama ili ne – rekao je Fuchs. Naglasio je kako se mnogo novosti iz Ministarstva provodi u suradnji s ravnateljima škola, koji moraju imati niz vještina, jer se u školama češće događaju negativne nego pozitivne pojave, pa je pritom podsjetio na slučaj mame Milanović.

– Takva je razvikani slučaj gospođe Milanović, koja ima iskustvo u komunikaciji s ravnateljima i školom te time dovodi u neugodnu situaciju ravnatelja zbog nezadovoljstva ocjenama svoje djece – podsjetio je ministar.

Nije propustio naglasiti da je u postupku niz projekata dogradnje i izgradnje škola i školskih sportskih dvorana čija je vrijednost oko 1,5 milijardi eura te je najavio da će do 2028. godine sve škole u Hrvatskoj raditi u jednoj smjeni te da će do 2030. godine sva djeca predškolskog uzrasta imati mjesto u dječjim vrtićima. Kazao je, među ostalim, na skupu ravnatelja da se eksperimentalni program cjelodnevne nastave provodi jako dobro te da očekuje da će sljedeće ministarstvo i Vlada omogućiti uključenje dodatnih škola, osim trenutačno osamdesetak eksperimentalnih. Na skupu je poručeno da se radi i na strategiji prevencije nasilja te je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević ponudila suradnju ravnateljima za nedoumice ili nejasnoće vezane uz djecu. 

VIDEO Milanović: 'Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako'

Ključne riječi

Komentara 1

PO
Poka
10:42 19.03.2024.

Jeli Fusch trbalo se tebe prvo pitat ?Sad mozes ustavni sud pitat i kein problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije