Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotno

Frustrira što je u tri godine održano samo jedno ‘pravo’ ročište

godac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.01.2012.
u 13:57

Rasprava u postupku, koji je ugostitelj pokrenuo protiv novinara Karlovačkog tjednika zbog klevete, trebala se održati u utorak, ali je opet odgođena

Odgođeno je ročište u predmetu Željko Godač protiv glavnog urednika Karlovačkog tjednika Zdenka Živčića i Tome Vičića, nekadašnjeg kolumnista tog lista, doznajemo od odvjetnika karlovačkog ugostitelja Adnana Omanovića iz Zagreba.

 – Od suca Općinskog suda u Karlovcu Leona Kovačića dobili smo faksimil u kojem se kaže da se ročište odgađa zbog ranije zakazanih rasprava. Iz takvih razloga mi nikad nije odgođena rasprava u karijeri. Ovo je očigledno posljedica organizacije rada na Općinskom sudu u Karlovcu i djeluje poražavajuće na mog klijenta – kaže Omanović.

 Rasprava je, kao što smo i najavili, bila zakazana za utorak, a odvjetnik Omanović obavijest o odgodi dobio je dan ranije. Objašnjenje smo tražili i od suda, ali ga tijekom dana nismo dobili. Godač je zbog klevete tužio Živčića i Vičića jer je tjednik objavio Vičićevu kolumnu “Tko je Željko Godač” nakon divljanja Mladeži HDZ-a u River pubu.

 – Članak je objavljen 20. studenog 2008., tužbu smo podnijeli u siječnju 2009. i od tada je održano jedno efektivno ročište. To frustrira svakog normalnog – kaže Omanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije