Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Friščić o štednji: Do kraja godine neću kupiti novo odijelo ni zimske cipele

14.11.2008.
u 18:27

Josip Friščić, potpredsjednik Sabora RH i predsjednik HSS-a, popodne je u Zadru govorio o pripremama te stranke za lokalne izbore. Ujedno je podijelio i članske iskaznice za 136 novih članova iz Zadra i Zadarske županije.

Istaknuto je kako će HSS do lokalnih izbora udvostručiti svoje članstvo kojim namjerava opravdati povjerenje birača. I ovoga puta svoje temeljne naglaske dat će uvjetima za dostatnu proizvodnju hrane kao i jačanje hrvatskog turizma. Friščić je istaknuo kako je uvjeren da najavljena globalna kriza neće utjecati na hrvatsko selo i seljaka koji podiže kredite za svoja gospodarstva i farme, te da oni koji proizvode i koji te proizvode imaju gdje plasirati ne moraju strahovati.

Međutim, bio je vrlo neodređen po pitanju uvođenja administrativne pristrojbe rekavši kako o tome u Vladi još uvijek pregovaraju te da je reforma zdravstva nužna. Potvrđeno je također da HSS na županijskoj razini pregovara za koaliciju s HDZ-om. Na upit čega će se Friščić odreći u vrijeme štednje, odgovorio je kako do kraja godine neće kupiti novo odijelo ni zimske cipele i da neće ići na skijanje na koje ni inače ne ide.

Na upit je li došao službenim automobilom, odgovorio je potvrdno, a sve zato što je osim konferenecije u Zadru tijekom dana razgovarao s načelnicima tri zadarske općine o pitanju vodoopskrbe.


Uzelac održao predavanje 'Zašto studirati danas'

Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac otvorio je poslijepodne u Biogradu dislocirani studij visoke škole za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića. Tim povodom prof dr. Uzelac studentima koji će godišnje za školarinu izdvajati 20 tisuća kuna održao je predavanje pod nazivom "Zašto studirati danas". Inače, sudjelujući na svečanosti otvaranja, gradonačelnik Biograda Ivan Knez rekao je kako je to povijesni trenutak za njihov grad i njegove stanovnike čija mladež više neće morati studirati izvan Biograda. (gš)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije