Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Friščić: Moji prsti nisu u nikakvu pekmezu, pa ni u Podravkinu

Josip Friščić
Arhiva VL
23.10.2009.
u 12:45

Što se tiče zahtjeva iz interpelacije za smjenu Damira Polančeca, nisam primio nikakav poziv za koordinaciju koalicije u Vladi iako neki naši kolicijski partneri to traže.

 

Moji prsti nisu u nikakvu pekmezu, pa ni u Podravkinu, a zatrebam li pekmez, odem u trgovinu - rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić u Saboru.

Što se tiče zahtjeva iz interpelacije za smjenu Damira Polančeca, nisam primio nikakav poziv za koordinaciju koalicije u Vladi, iako neki naši koalicijski partneri to traže. Ne spadam u skupinu ljudi koji daju bjanko-mjenicu, ali nikoga ne osuđujem prije nego što imam argumente - nastavio je Friščić.

Potvrdio je da je razgovarao o situaciji u Podravki s premijerkom Kosor, ali o smjeni potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, kako kaže, nisu razgovarali. Na pitanje što bi učinio na njezinu mjestu, rekao je da bi se zapitao treba li mu sve to skupa, da radi od jutra do sutra i samo trpi napade.

Nije želio reći treba li Polančec otići.

- O tome ne sudim niti želim biti taj koji će donijeti odluku. Polančec je prvi na potezu. Ima potporu za svoj rad kao ministar gospodarstva u mnogim slučajevima, ali moram vidjeti što to netko traži kada je riječ o njegovoj odgovornosti u Podravki - nastavio je Friščić.

Na pitanje hoće li od Kosor tražiti da Polančec ode kako bi se spasila koalicija, Friščić je odvratio kako nije mandatar Vlade.

Tvrdi da je prije dvije godine upozoravao da se menadžment bavi dionicama i kupovanjima. Pokazalo se da je bilo štete i da zbog nje netko treba odgovarati. Nikoga ne osuđujem, ali i ne znam je li Polančec imao informacije - oprezan je Friščić.

 

Ključne riječi

Komentara 28

MI
miso
13:21 23.10.2009.

Friščić: \'Moji prsti nisu u nikakvu pekmezu, pa ni u Podravkinu\'. Da, Friščić je sa svojih 6 milijardi dotacija cijeli u pekmezu, ne samo s prstima.

OB
-obrisani-
13:33 23.10.2009.

Kaj se tiče pekmeza on više tuče po gemištima a njega ostavi klincima. Ali, Friški..... baš smo očekivali da češ priznati. Naravno da si i ti umočen u sve. Tolika lova skakuće po računima anitko ništa ne zna. Ni tii ti ni Poliko. :))))))))))))))))))))))

MB
mr_brown
15:59 23.10.2009.

bili tartuf ... nije niti vama hdz-ovcima lako, treba krasti a nema se više šta niti ukrasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije