Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetili Jastreba

'Fred, sada nakon Registra otvori bolnicu za veterane!'

Branitelji posjetili Jastreba (1)
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/10
23.12.2012.
u 14:52

Jastreb se sa svima pozdravio i zahvalio im na podršci. Kazao je da se baš i ne osjeća najbolje, ima problema s disanjem i umorom, ali da mu je puno lakše spavati otkako je od gradonačelnika Vukovara Željka Sabe dobio električni krevet.

Kako bi mu čestitali božićne i novogodišnje blagdane te zaželjeli puno zdravlja, predstavnici više hrvatskih braniteljskih udruga danas su posjetili teško bolesnog legendarnog zapovjednika obrane Vukovara Milu Dedakovića Jastreba u njegovu domu u Ferdinandovcu. Donijeli su mu prigodne poklone i nešto novčanih priloga, ali kako je rekao Mladen Pavković, predsjedniku UBIUDR-a Podravke, prvenstveno su mu htjeli pokazati da ga nisu zaboravili i pružiti primjer drugima da brinu o braniteljima u svojim sredinama koji nerijetko žive na rubu gladi, bolesni, usamljeni i zaboravljeni.

Jastreb se sa svima pozdravio i zahvalio im na podršci. Kazao je da se baš i ne osjeća najbolje, ima problema s disanjem i umorom, ali da mu je puno lakše spavati otkako je od gradonačelnika Vukovara Željka Sabe dobio električni krevet. Njegova obitelj očekuje da će imati još bolje uvjete kada konačno dođu i električna kolica. Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e, koja je Jastrebu već donirala 20.000 kuna, jučer je s upraviteljem poljoprivredne braniteljske zadruge iz Virovitice Zlatni vrtovi s obitelji Dedaković razgovarao i o spremnosti da preuzmu financijske obaveze i njihovu proizvodnju jabuka, s kojom se više ne mogu nositi zbog Jastrebove bolesti.

Zapovjednikova supruga još jednom je istaknula kako joj je velika želja da zaživi i njihova inicijativa osnivanja zaklade za branitelje, kao i osnivanja krovne braniteljske organizacije koja bi ujedinila sve udruge.

>> Mile Dedaković Jastreb zbog prometne nesreće mora u zatvor?

- Mile je dobio sve što mu je potrebno. Hvala svim ljudima dobrog srca. Ajmo sada pomoći i drugima kojima je pomoć potrebna - istaknula je Tereza Dedaković, poslavši jasnu poruku ministru branitelja Predragu Matiću. - Fred, prvo obećanje si ispunio. Objavio si registar branitelja. Sada otvori i bolnicu za ratne veterane.

Komentara 13

BA
Balonk0
17:12 23.12.2012.

Ne vidim kosoricu djakica karamarka i svu onu "domoljubnu" elitu kako suosjecaju s ovim napustenim covjekom... ali kad su izbori ZNA SE... sraasno nadam se da barem NAROD prati ovo i pamti.. ma da cisto sumnjam...

HR
hrza
17:48 23.12.2012.

Registar je maksimum spram njegovih intelektualnih mogućnosti.

LA
Lavica7
15:20 23.12.2012.

Dragi Jastrebe, Tebi i tvojoj obitelji od sveg srca cestitam Bozic i Novu 2013.-tu godinu uz jednu zelju...da se sto prije oporavis i da jos dugo buders s nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije